Helppo kampaus – tilanteeseen kuin tilanteeseen

Julkaistu

Olipa kiire tai ei, suosikkikampaus on monesti se mikä syntyy helposti. Kun kampaus valmistuu muutamissa minuuteissa tai pienin valmisteluin, aikaa jää hyvin esimerkiksi aamukahville ja muulle olennaiselle.

Tässä jutussa kerromme, miten luodaan helppo kampaus itselle niin arkeen kuin juhlavampiin hetkiin. Nappaa vinkit talteen!

Viiden minuutin hiuslook – helpon kampauksen tekeminen pitkille hiuksille

1. Tämä kampaus on ponnari with a twist – kirjaimellisesti. Nopeasti valmis ja tyylikäs!

2. Vedä ponnaria hieman löysemmälle niin, että saat tehtyä ponnarin yläpuolelle hiuksiin aukon.
Kiepauta hiukset aukosta yläkautta läpi, jolloin hiuslenkki jää hiusten alle piiloon.

3. Hiukset kiertyvät kauniisti sivuilta – voit tehostaa efektiä vetämällä ponnaria takaisin hieman kireämmälle.

Tee donitsiponnari helposti puolipitkille hiuksille

Värikkäät ja muhkeat hiusdonitsit ovat olleet muodissa jo muutaman vuoden – ja suosio jatkuu. Hiusdonitsit ovat ohuita ponnareita hellävaraisempia hiuksille ja tekevät tavallisestakin ponnarikampauksesta näyttävän.

Niskaan tehty donitsiponnari voi olla tiukan ryhdikäs tai huolettoman löysä. Hiukset voi myös kerätä ylös siistille tai rennolle ponnarille tai nutturalle, jolloin kaunis donitsi pääsee oikeuksiinsa. Juhlavampiin hetkiin sopii esimerkiksi yksivärinen tai samettinen donitsi.

Helppo lettikampaus arkeen ja juhlaan

Lettikampaus on kaunis sellaisenaan, ja sen voi myös viimeistellä pienin yksityiskohdin. Kesällä lettiin voi kiinnittää muutaman kukkapinnin tai aidon kukan, talvisempaan juhlaan sopivat helmipinnit.

Ranskalainen letti on klassikko, jota voi tuunata loputtomiin tilanteen mukaan. Lettikampaus sopii sekä arkeen että juhlahumuun ja kampauksen tekeminen niin puolipitkiin ja pitkiin kuin myös lyhyempiin hiuksiin on helppoa.

Ero tavalliseen lettiin on se, että ranskalainen letti letitetään ensin päätä pitkin, ja sen kolme lettiosiota syntyvät lisäämällä osioihin hiuksia sivuilta.

Tutorial: ranskalainen letti syntyy näin

1. Aloita letin tekeminen keskijakauksesta tai sivulta. Rajaa hiuksista pieni osio ja jaa se kolmeen osaan.

Ranskanletin ensimmäiset liikkeet ovat samat kuin tavallisessa letissä:

2. Siirrä oikeanpuoleisin osio keskelle viereisen osion yli.

3. Siirrä sitten vasemmanpuoleisin osio keskelle viereisen osion yli.

4. Siirrä sitten taas oikeanpuoleisin osio keskelle viereisen osion yli.

5. Tämän jälkeen jatka niin, että lisää osioihin hiuksia sivulta ja vie osio vasta sitten keskelle. Kun otat vasemmanpuoleisen osion, lisää siihen siis hieman hiuksia vasemmalta ja vie osio sitten keskelle tavalliseen tapaan.

6. Jatka letitystä päätä pitkin, kunnes jäljellä on enää ”häntä”, eli tavallinen lettiosa.

Vinkki: Halutessasi voit kiertää letin loppuosan vielä nutturaksi ja kiinnittää pinneillä.

Vinkki: Ranskalaisen letti ”nurinpäin” on nimeltään hollantilainen letti. Se tehdään muuten samalla tavalla kuin ranskalainen, mutta hiusosiot viedään aina toistensa ali, ei yli.Vinkkaamme myös toisenlaisesta letistä: kalanruotoletti on upea lettikampaus, joka on yllättävän helppo toteuttaa.

Näin teet kalanruotoletin

1. Kerää hiukset kokoon joko suoraan taakse tai jommallekummalle olkapäälle, jos haluat tehdä sivuletin.

2. Jaa hiukset kahteen osioon.

3. Ota ensin pieni määrä hiuksia oikeanpuoleisen osion ulkoreunalta.

4. Nosta ne oikeanpuoleisen hiusosion yli ja yhdistä vasemmanpuoleiseen osioon.
5. Tee sama vasemmalla: ota pieni määrä hiuksia, nosta ne vasemmanpuoleisen osion yli ja yhdistä oikeanpuoleiseen osioon.
6. Jatka näin, kunnes kalanruotoletti on valmis!

Vinkki: Halutessasi voit lopuksi varovasti ”leventää” kalanruotolettiä vetämällä hiusosioita hieman irralleen toisistaan.

Mitä löyhempi letti, sen boheemimpi ja rennompi kamppaus!

Helppo kampaus polkkatukkaan

Polkkapituinen tukka näyttää hyvältä jo kevyesti kammattuna, parilla pinnillä sipaistuna tai kevyellä ponnarilla. Polkkatukan etuihin kuuluukin sen helppous! Hiusmalliin voi myös tuoda helposti vaihtelua ja uutta tyyliä esimerkiksi kiharoiden avulla.

Helpot kiharat polkkatukkaan syntyvät sormin kierrettävillä sormikiharoilla, pantaan kieputtamalla, patukka-papiljoteilla tai vaikkapa kiertämällä hiukset huivin – tai jopa sukan – avulla pötköiksi.

Tässä kätevä ohje kiharoille polkkaan tai pidempiinkin hiuksiin:

  1. Levitä puhtaisiin, hieman kosteisiin hiuksiin muotoiluvaahtoa tai kampausnestettä. Se luo pohjan pitäville kiharoille.Vinkki: Älä käytä ennen kiharoita hiuksiin jätettävää hoitoainetta, sillä se heikentää kiharoiden pysyvyyttä.
  2. Kieputa hiusosioita sormien, patukoiden, huivin tai pannan avulla rullille ja kiinnitä rullat tarvittaessa pinneillä. Mitä pienempiä hiusosioita käytä, sitä pienempää kiharaa hiuksiin tulee.
  3.  Pidä hiuksia rullalla ainakin tunnin verran. Jos teet kiharat hyvin kosteisiin ja/tai paksuihin hiuksiin, niiden kuivuminen voi kestää useamman tunnin. Jos aikaa on, voit nukkua rullat päässä yön yli.Vinkki: pannan ympärille kieputetut hiukset ovat kampaus jo itsessään! Voitkin pitää sitä esimerkiksi päivällä ja avata hiukset kiharoille illaksi.
  4. Avaa hiusrullat ja kiharat varovasti sormin. Kiharoita ei harjata auki, jotta ne säilyttävät muotonsa.
  5. Suihkauta kiharoihin kevyt kerros hiuskiinnettä, niin saat kampaukselle pysyvyyttä. Sipaise halutessasi etummaiset kiharat pinnillä tai parilla pois kasvoilta – upea, helppo kiharakampaus on valmis niin arkeen kuin juhlaan!

Helppo kampaus ohuille hiuksille

Sivujakaus on ohuen tukan ystävä, joka sopii monelle. Se on myös monen julkimon, kuten Kate Hudsonin ja Charlize Theronin luottokampaus.

Nopea ja helppo sivujakaus kohottaa hiusten tyveä ja kerää hiuksia pään päälle ja toiselle sivulle, jolloin vaikutelma on tuuhea ja raikas.

Sivujakausta helpompaa tyyliä on vaikea hakea – ja lopputulos on yksinkertaisesti aina tyylikäs!

Jos aikaa on, voit myös tehdä hiuksiin kiharat tai loivat laineet ennen sivujakauksen tekoa – näin hiukset näyttävät entistäkin runsaammilta.

Kokeile myös kevyttä, ilmavaa nutturaa, jossa kiharretut tai lainehtivat hiukset kiinnitetään pinnein ylös.

Tämä kampaus imartelee erityisesti ohuempia hiuksia.

Ilmavuus ja keveys onkin ohuiden hiusten valttikortti – kun hiukset eivät ole raskaat, kampaus on helpompi kiinnittää pitävästi.

Hiusaineista suosittelemme ohuille hiuksille rakennesuihketta, joka antaa hiuksiin nimensä mukaisesti rakennetta ja tuuheutta.

Paksut muotoilutuotteet, kuten hiusvahat, geelit ja voiteet sen sijaan kannattaa jättää kauppaan, sillä ne tekevät ohuisiin hiuksiin helposti raskaan tai jopa likaisen vaikutelman.

Helppo kampaus lapsille

Yllä esitellyt helpot kampausvinkkimme sopivat kaikenikäisille lapsista aikuisiin. Tässä vielä pari lisävinkkiä lasten kampauksiin!

Jos lapsella on pitkät hiukset, ponnari, letti ja ranskanletti ovat helppoja kampauksia, jotka pysyvät kiinni vauhdikkaissakin leikeissä.

Juhlavan tyylikäs kampaus lapselle syntyy helposti korkean ponnarikampauksen avulla:

1. Harjaa hiukset lähelle päälakea ja sido ne hiuslenkillä.

2. Ota ponnarista yksi hiussuortuva ja kiepauta se hiuslenkin ympärille niin, että lenkki peittyy. Kiinnitä suortuva pinnillä.

Voit myös valita hiuslenkiksi näyttävän pompulan, jota ei tarvitse peittää.

3. Valmista tuli!

Lapsen lyhyisiinkin hiuksiin saa tehtyä helppoja, kauniita kampauksia: hieno hiuspanta, kauniit sivupinnit tai pieni pompula tuovat juhlan tuntua pikkuväellekin.

Vinkki: lapsen päänahka on usein aikuisen päänahkaa herkempi, joten kovin tiukat kampaukset tai raskaat hiuskoristeet eivät ole paras valinta.

Mukavia kampaushetkiä!

P.S. Kysy myös kampaajiltamme helppoja kampausvinkkejä!

Lue myös nämä