Lättänät hiukset? Tuuheuta tukka näin!

Julkaistu

Päätä pitkin laskeutuvat, hennot ja ohuet hiukset ovat monen suomalaisen arkea. Lättänät hiukset ovat harvan haave, ja lituska tukka luo helposti hieman väsähtäneen ilmeen.

Mitä enemmän hiuksia koittaa kuohkeuttaa, sitä kovempi oma tahto niillä näyttää olevan. Lättänät hiukset saattavat olla osittain jopa sen seurausta, että koitat laittaa niitä liikaa ja hoidat niitä vaadittua enemmän, ehkä jopa väärin.

Lue seuraavasta, miten lättänään tukkaan loihditaan lisää ilmaa. Muistathan, että voit aina myös istahtaa Hairlekiinin tuoliin, jossa voit yhdessä kampaajasi kanssa katsoa ne konstit, miten hiuksesi saadaan näyttämään tuuheammilta.

Älä uita hiuksia muotoilutuotteisiin

Jos hiukset liimautuvat päätä myöten ja ovat ehkäpä vielä ärsyttävän sähköiset, ei enempi ole parempi, jos mielii saada ilmavat ja paksummat hiukset. Kun muotoilutuotteita käyttää liikaa, painuvat hiukset vain alaspäin. Eli aivan vikasuuntaan!

Jos hiuslaatusi on sileä, ohut ja jo valmiiksi lättänän puoleinen, ei kannata suosia liikaa korjaavia saati silottavia tuotteita. Ne sopivat paremmin karheampiin hiuslaatuihin.

Valitse myös tuuheuttava sampoo ja sopiva hoitoaine. Kysy Hairlekiinin kampaajalta neuvoa oikeisiin tuotevalintoihin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön. Liikkeestä löytyy hyviä vaihtoehtoja kaikille hiuslaaduille.

Föönaa hiukset ilmaviksi

Hiukset voi puhaltaa kuiviksi monella tapaa. Jos kuitenkin haluat tuuheat hiukset helposti, käytä föönin kaverina pyöröharjaa, tai kuivaa hiukset pää alaspäin sormilla samalla haroen.

Kun käytät harjaa apuna, nosta hiuksia harjalla ylöspäin hiuspohjasta ja puhalla lämmintä ilmaa samalla hiukseen. Lämpimät, vastakuivatut hiukset voi myös sitoa huolettomalle nutturalle pään päälle. Kun hiukset ovat viilentyneet, avaa ne ja ihastele ilmavaa kampausta!

Katso vinkit Hairlekiinin toisesta blogikirjoituksesta, miten tuuhean tukan saa myös ilman fööniä.

Viritä nuttura yöksi pään päälle

Hiusten tyvi kohoaa kivasti, kun sidot hiukset yöksi nutturalle pään päälle. Päälaella olevan nutturan kanssa on helppo nukkua, ja kun aamulla avaat hiukset, on tyvessä mukava kohotus ja latvoissa tuuheutta tuovat laineet. Tämä tuuheutus ei vaadi liikaa työtä, mikä säästää arvokasta aikaa eritoten arkiaamuina.

Siirrä jakauksen paikkaa

Varsin nopea hiusten tuuheutus tulee, kun vaihdat jakauksen paikkaa toiseen siitä, missä se sinulla tavallisesti on. Tyvi nousee näin kertaheitolla ja tukka näyttää heti eloisammalta ja tuuheammalta.

Laita laineita

Ohuet hiukset kuohkeutuvat laineilla, jotka nostavat hiusta päänahasta lisäten niihin liikettä ja eloa. Huolettomat aallot hiuksissa eivät vaadi paljon aikaa muotoilulta, ja vähemmän laitetun näköinen lopputulos on jopa toivotumpi liian hallitun kiharakampauksen sijaan.

Pätkäise polkkaan

Muodikas polkka olkapäille tai siitä lyhyempi malli saavat nekin ohuet hiukset näyttämään paksummilta. Vahvemmat hiukset syntyvät eritoten tasaisella leikkauksella. Polkkatukkamalleissa on monia mahdollisuuksia, joista Hairlekiinin parturi-kampaajat suunnittelevat ja toteuttavat sopivan juuri sinun kasvoillesi sekä tyylillesi.

Pidätkö usein ponnarilla hiuksia? Tässä yksi tapa tuuheaan ponnariin

Jos tykkäät heittää hiukset ponnarille, saat siitä muhkeamman laittamalla hiukset kahdelle ponnarille päällekkäin. Laita poninhännät niin lähekkäin, että alempi ponnari jää ylemmän alle. Hiuslenkin tyveen voi myös laittaa pieniä pinnejä kohottamaan juurta, ja hiuksia voi varoen tupeeratakin, jos lopputuloksesta kaipaa pikkuisen pöyhkeämpää.

Ja lopuksi, muista vielä

Että hiuslaaduissa on eroja jo ihan geenien puolesta. Joillakin on luonnostaan ohuet ja hennot hiukset, toisilla puolestaan paksut ja karheat.

Lue myös nämä