Punaiset hiukset – kuinka pitää väri hyvänä?

Julkaistu

Punaiset hiukset sopivat upeasti syksyyn ja pikkujoulukauteen. Punaisen värin ylläpito vaatii kuitenkin hiukan vaivaa, etenkin jos haluat, että punaiset kutrit säilyvät hehkuvina ja hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään ennen seuraavaa kampaamokäsittelyä.

Avainasemassa ovat erityisesti hiusten pesuväli sekä käytettävät hoitotuotteet. Poimi vinkit talteen ja säilytä punaisten hiusten hehku mahdollisimman pitkään!

1. Pese hiukset mahdollisimman harvoin

Punaisiin hiuksiin pätee sama sääntö kuin muihinkin, erityisesti värjättyihin hiuksiin: jokainen pesu haalistaa hiusväriä. Jos siis haluat omalla toiminnallasi maksimoida hiusvärin pysymisen hiuksissa, neuvomme pesemään hiukset mahdollisimman harvoin. Pesuväliä voi pyrkiä pidentämään esimerkiksi kuivashampoon avulla.

Kannattaa lukea myös vinkkimme hiusten oikeaoppiseen pesuun!

2. Silloin kun peset, käytä värinsuojashampoota

Kun sitten peset punaiset hiukset, käytä niitä varten tarkoitettua värinsuojashampoota. Tällaisia shampoita löytyy kaikille yleisimmille hiusväreille, ja niiden tehtävä on suojata ja vahvistaa hiuksen nykyistä sävyä. Esimerkiksi Four Reasonsilta, L’Oréalilta sekä Kérastaselta löytyy varta vasten punaisille hiuksille tarkoitettuja sävyttäviä ja suojaavia shampoita.

3. Vältä voimakkaita hiustenhoitotuotteita

Vältä sen sijaan muita voimakkaita shampoita, jotka voivat kuluttaa hiusta turhaan. Tällaisia voivat olla erityisesti hilseshampoot ja muut syvähoitavat, mutta ei värjätyille hiuksille tarkoitetut hiustenpesutuotteet.

4. Ota käyttöön värinsuojahoitoaine sekä sävytenaamiot

Shampookäsittelyn jälkeen on hyvä käyttää värinsuojahoitoainetta esimerkiksi joka toisessa pesussa. Suosittelemme myös sävytenaamioita käytettäväksi punaisille hiuksille noin kerran kuukaudessa. Hiusten hoitaminen ja kosteuttaminen on aina tärkeää, mutta erityisesti se kannattaa, jos haluaa punaisen hiusvärin pysyvän kauemmin.

5. Suojaa punaista hiusta auringolta

Punatukkaisen on syytä suojautua auringolta kesäaikaan, sillä aurinko haalistaa punaista hiusta erityisen tehokkaasti. Käytä kesähattua tai huivia suojaamaan hiuksiasi, ja suosi sellaisia muotoilutuotteita, jotka sisältävät UV-suojan. Näin minimoit kesäauringon punaista hiusta haalistavan vaikutuksen.

6. Ole hellävarainen hiuksillesi

Punaiset hiukset pysyvät sitä hehkuvampina, killtävämpinä ja parempikuntoisempina, mitä hellävaraisemmin niitä kohtelet. Kaikki yllä luetellut vinkit ovat tärkeitä noudattaa, mutta muista lisäksi käsitellä niitä hellävaroen, pestä ja kuivata hellästi jotta et itse katko hiuksiasi, ja harjata kunnolla vasta kuivana.

Näitä vinkkejä noudattamalla maksimoit punaisen hiusvärin keston ja hehkun. Punaisen hehkuvaa pikkujoulukautta!

Ps. Olet aina tervetullut Hairlekiinin toimipisteisiin tiedustelemaan parhaita hiustenhoitotuotteita punaisille hiuksille – ammattailaisemme auttavat sinua mielellään valitsemaan juuri sinun hiuksillesi sopivimmat tuotteet.

Lue myös nämä