Hiusten pesu – näin peset hiuksesi oikein

Julkaistu

Hiusten pesu on osa meidän kaikkien arkea, toisilla useammin – toisilla hieman harvemmin. Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka usein hiukset on hyvä pestä, mitä muuta hiusten hoitoon tulisi sisältyä, ja millaisia ovat parhaat hiustuotteet.

Näin peset hiukset oikein:

  • Pese hiukset 1-3 kertaa viikossa
  • Hiero shampoo hellävaraisesti hiuspohjaan
  • Levitä hoitoaine vain hiusten latvoihin. Tässä välissä on suositeltavaa selvittää hiukset hellävaraisesti hoitoaineen vaikuttaessa.
  • Huuhtele hiukset viileällä tai kylmällä vedellä
  • Kuivaa varoen, selvitä vasta lähes kuivana
  • Valitse hiustyypille ja hiuspohjalle sopivat hiustuotteet.

Alta voit lukea tästä kaikesta lisää. Poimi siis parhaat hiustenhoitovinkit ja pidä huolta niin hiuksistasi, kuin hiuspohjastasi. Artikkelin lopusta löydät myös tuotesuosituksia eri hiustyypeille!

Mikä on paras hiustenpesuväli?

Aloitetaan sillä, että hiusten pesu päivittäin on yleensä enemmän haitallista, kuin hyödyllistä hiuksille sekä hiuspohjallesi. Ellet sitten työn tai harrastusten puolesta ole pakotettu pesemään hiuksia joka päivä, neuvomme hieman pidempää hiustenpesuväliä. Liian tiheä hiustenpesu kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa, ja voi myös saada hiukset katkeilemaan enemmän. Jos kuitenkin peset hiuksesi päivittäin on entistäkin tärkeämpää, että pesutuotteesi on tarkoin valittu.

Suositeltava hiustenpesutahti, joka sopii useimmille on 2-3 kertaa viikossa. Jotkut ovat onnistuneet pitkittämään pesuväliä jopa yhteen pesukertaan viikossa. Tämä saattaa aluksi vaatia kärsivällisyyttä, jotta hiuspohja tottuu harvempaan pesuun. Mutta mitä harvemmin peset hiuksia, sitä kauemmin ne pysyvät hyvänä rasvoittumatta. Moni totuttaa hiukset hyvin lyhyisiin pesuväleihin, jolloin ne rasvoittuvat nopeasti.

Jokaisen hiukset, hiuspohja ja päivittäiset olosuhteet hiuksille ovat erilaiset. Siksi sopiva tahti hiusten pesuun on lopulta yksilöllinen – mutta ylläolevat suuntaviivat kannattaa pitää mielessä.

Yleisesti ottaen pidempi hiustenpesuväli:

  • edesauttaa hiusten omaa kiiltoa
  • tekee niistä vähemmän kuivat
  • saa kiharat näyttämään paremmilta
  • auttaa hiusväriä pysymään pidempään.

Hiusten pesu  – tyylillä on väliä

Hiusten pesu on hyvä aloittaa huuhtelemalla hiukset hyvin kauttaaltaan. Tämä auttaa shampoon levityksessä, ja on samalla hyvä esikäsittely pölyn, hiustuotteiden ja epäpuhtauksien poistoon ennen pesua.

Levitä pieni määrä shampoota käsiisi, ja vasta sen jälkeen hiuksiin. Keskity hieromaan shampoo erityisesti hiuspohjaan ja niskahiuksiin – hiusten latvat eivät normaalitilanteessa tarvitse samalla tavalla mekaanista pesua. Ole silti hiuspohjan pesussakin hellävarainen, ja hiusten pituuden voi pestä ennemmin puristelemalla hiuksia sormien välissä, kuin yltiöpäisesti hankaamalla.

Huuhtele shampoo hiuksista hellävaroen. Jos ensimmäinen shampookierros ei tunnu yltävän kaikkiin hiuksiin ja puhdistavan kunnolla, voit ottaa toisen vaahdotuskierroksen. Muussa tapauksessa voit siirtyä hoitoaineeseen.

Hiusten hoitoaine tulisi levittää erityisesti helposti vaurioituviin latvoihin. Hoitoainetta ei siis hierota lainkaan hiuspohjaan. Hoitoaineen annetaan yleensä vaikuttaa hiuksissa hetki ennen huuhtelua – markkinoilta löytyy myös laaja valikoima hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, joita ei huuhdella lopuksi pois.

Hiusten loppuhuuhtelu tehdään mieluiten kylmällä tai ainakin pesuvettä viileämmällä vedellä. Tämä sulkee hiussuomut, ja näin antaa hiuksille paremman suojan.

Hiusten kuivaus oikeaoppisesti

Hiusten kuivaus tulee tehdä yhtä hellävaraisesti kuin pesu, sillä kuivausvaiheessa hiukset saattavat vaurioitua liian ronskin kohtelun seurauksena. Märkä hius nimittäin katkeaa helpommin. Onkin hyvä idea puristella ylimääräinen vesi pyyhkeellä hiuksista pois sen sijaan, että hankaisit hiukset kuiviksi.

Hiusten selvittämistä kannattaa odottaa myös niin kauan, että hiukset ovat lähes kuivat. Voit antaa hiusten kuivua itsestään tai kuivata ne föönillä.

Hiustuotteet juuri sinun hiuksillesi

Hyvään hiusten hoitoon kuuluvat omalle hiustyypille sopivat hiustuotteet. Olipa sinulla sitten normaali, kuiva, hilseilevä tai helposti rasvoittuva hiuspohja, olipa sinulla paksut, ohuet, kiharat tai vaikkapa kosteutta tai volyymiä kaipaavat hiukset – jokaiselle hius- ja hiuspohjatyypille löytyy erittäin hyviä shampoo- ja hoitoainevaihtoehtoja. Seuraavassa meidän tämän hetken suosituksemme!

Hairlekiini suosittelee:

KÈRASTASE chroma absolu & blond absolu.

Värjätyt hiukset säilyttävät värinsä ja kiiltonsa näillä ylellisillä värjätyn ja vaalennetun hiusten tuotteilla. Olitpa sitten blondi tai brunette, sinä ja hiuksesi rakastavat näitä.

Tuotteet | Tutustu koko valikoimaamme | Kérastase (kerastase.fi)

Blond Absolu | Tuotesarja vaaleille hiuksille | Kérastase (kerastase.fi)

FOUR REASONS weightless volume.

Nämä tuotteet sopivat erityisesti maksimaalista volyymia kaipaaville hiuksille.

Weightless Volume – Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine – Four Reasons (kcprofessional.fi)

BIO+ hydra balance.

Heitä hyvästit kuivuudelle ja kutinalle näillä hiuspohjaa hellivillä tuotteilla.

CUTRIN BIO+ hoitosarja hiusten ja hiuspohjan hyvinvointiin. | Cutrin – Pohjoisen hiustarpeisiin

PROMISE dry shampoo.

Tällä syötävän suloisella kuivashampoolla pidennät hiustenpesuväliä, lisäten hiuksiin kuohkeutta, samalla kun se tekee hiuksista puhtaamman näköiset.

Muotoilutuotteet – Promise Helsinki

Lue myös nämä