MINKÄLAISET HIUKSET PALJASTUVAT TALVIMYSSYN ALTA? VARAA AJOISSA AIKA HIUSTEN LEIKKUUSEEN

Julkaistu

Keväisen hiusten leikkuun aika! Taisteletko aamuisin vastahankaisten hiussuortuvien kanssa? Tiesitkö, että säännöllisesti leikattu hius on helpompi käsitellä eikä kiireisinä arkiaamuina tarvitse taistella itsepäisten hiusten kanssa.

Talvi on ankaraa aikaa hiuksille, pakkaset ja talvipäähineet rasittavat ja hankaavat hiuksia. Tämä johtaa usein hiusten kuivumiseen ja vaurioitumiseen ja hius alkaa näyttää pörröiseltä.

Viime kirjoituksessa kerroimme ammattilaisten vinkkejä kuivien ja katkeilevien hiusten hoitoon. Joskus kuitenkin helpoin ja ainoakin ratkaisu löytyy hiusten leikkauksesta. Kuivien ja kaksihaaraisten latvojen leikkaaminen saa hiukset hetkessä näyttämään kiiltäviltä ja kauniilta.

Kuinka usein hiukset sitten tulisi leikata?

Optimaalinen hiusten leikkausväli on noin 4–12 viikkoa, riippuen hieman hiusten pituudesta. Lyhyitä hiuksia pitää leikata useammin kuin pitkiä, jotta hiusten malli pysyy ryhdissä ja kauniina ja vastaavasti pitkälle hiukselle riittää pidempi huoltoväli.

Hiusten leikkaus on tarpeen, kun huomaat hiusten latvoissa kaksihaaraisia tai tuntuu, että hius on kasvanut niin sanotusti ulos mallistaan.

Lyhyiden hiusten leikkaus

Lyhyet hiukset vaativat tiheämpää kampaajakäyntiä. Suosittelemme lyhyille hiusmalleille 4–6 viikon leikkausväliä, jotta hiusmalli pysyy halutunlaisena ja ryhdikkäänä. Esimerkkinä naisten pixie cut -malli, jossa niskahiukset ovat todella lyhyet. Tai jos otsatukka halutaan pitää tietyn pituisena, on kuukausi hyvä leikkausväli.

Meillä on lyhythiuksisia asiakkaita, jotka käyvät siistimässä hiuksia jopa kahden viikon välein, tällöin kyseessä on useasti miesten parturointi, jossa siistitään reunat.

Puolipitkien ja polkkapituisen hiuksen leikkaus

Sopiva puolipitkien hiusten leikkausväli on 6–10 viikkoa. Hiusten malli, esimerkiksi kerrostettu leikkaus, voi mahdollistaa pidemmän leikkausvälin kuin napakka tasapituinen hius.

Jos sinulla on polkkatukka ja haluat pitää sen oikein napakkana, suosittelemme hieman lyhyempää noin kuukauden huoltoväliä, jotta latvat pysyvät tasapituisina ja siistinä.

Pitkien hiusten leikkaus

Pitkät hiukset ovat hiusten leikkausten suhteen armeliaammat. Hyvä leikkausväli pitkille hiuksille on noin 12 viikkoa eli neljä kertaa vuodessa olisi hyvä säännöllisesti leikkauttaa pitkien hiusten latvat siistiksi. Näin ehkäisee kaksihaaraisten syntymistä ja hiukset pysyvätkin pitkinä ja näyttävinä.

Hiusten leikkuu, kun kasvattaa hiuksia?

Yksi sitkeä hiusten leikkuuseen liittyvä myytti on, että hiukset kasvavat säännöllisen leikkaamisen avulla nopeammin. Tämä on valitettavasti tarua, mutta jos haaveilee hiusten kasvattamisesta ei silti kannata unohtaa hiusten leikkaamista kokonaan.

Vaikka latvojen leikkaaminen hieman hidastaakin prosessia, mutta jos hiusten latvat pääsevät kasvattamisen aikana kuiviksi ja huonokuntoiseksi, voi joutua leikkauttamaan paljon enemmän. Näin pitkässä juoksussa hiusten kasvattaminen säännöllisen siistimisen avulla on nopeampi prosessi.

Hiuksia kasvattaessa hyvä hiusten leikkuuväli on noin 12–16 viikkoa.

Millaiset hiukset leikkauttaisin?

Tammikuun kirjoituksemme käsitteli vuoden 2022 hiustrendejä, tänä vuonna ollaan lookkien ja leikkausten kanssa jälleen ysäri- ja millenium-tyylejä mukaillen rohkeampia. Ammattitaitoinen kampaaja toteuttaa juuri sinulle ja sinun kasvojesi piirteisiin sopivan hiusmallin toiveidesi mukaan. Annamme mielellämme myös asiantuntijanäkemyksen esimerkiksi hiusvärin sävyn valinnassa.

Hiusten leikkaus ajanvarauksella nopeastikin

Hairlekiini-kampaamot palvelevat ympäri Suomen tarjoavat hiusten leikkausaikoja nopeallakin aikataululla, juuri kuten sinulle sopii. Hyvin ja säännöllisesti leikattu hius pysyy kauniina ja on myös helppohoitoinen. Hius on sileämpi eikä takkuunnu ja sitä on helppo käsitellä.

Katso lähin Hairlekiinisi ja varaa aika hiusten leikkuuseen helposti ajanvarauspalvelumme kautta.

Lue myös nämä