Hiusten balayage värjäys luonnollisesti Jyväskylässä

Taidemaalarit tietävät, mikä ero on pehmeällä siveltimen vedolla tarkkarajaiseen kynänjälkeen. Siveltimen jälki muistuttaa pehmeällä harjalla tai sudilla vaikkapa hiekkaan tehtyä jälkeä, joka häipyy reunoiltaan. Tällaisella lakaisutekniikalla toteutetusta hiusten värjäyksestä käytetään ranskalaista termiä balayage, joka sanamukaisesti tarkoittaakin lakaisemista. Värjäystekniikka sai alkunsa Ranskasta 1970-luvulla.

Balayage eroaa muista värjäystekniikoista

Hiuksia voi värjätä monin eri tavoin. Kaikkien tuntema on hiusten täydellinen värjäys vain yhtä väriä käyttämällä. Sitten ovat raidat, joissa hiussäikeitä erotellaan toisistaan ja värjätään vaaleammiksi tai tummemmiksi kuin muut hiukset. Näiden lisäksi löytyy myös ombre-tekniikka, jossa hiusten tyvi jätetään tummemmaksi ja latvoista tehdään vaaleammat. Ja sitten on balayage värjäys, jonka tarkoituksena on saada mahdollisimman luonnollisen näköinen lopputulos.

Teknisesti hiusten balayage värjäys voidaan toteuttaa useammalla tavalla. Tavallisesti hiukset erotellaan kerroksittain foliolla ja väriaineen levitykseen käytetään sivellintä tai harjaa. Värin levitys tapahtuu ylhäältä alas ikään kuin taidemaalarin siveltimenvedoilla. Käytössä voi olla useita värisävyjä, jolloin värisiirtymät ovat rajattomia ja sulavalinjaisia. Usein kasvojen ympärystän hiukset värjätään vaaleammiksi korostamaan kasvoja. Tämä voidaan toteuttaa myös raidoitukseen käytettävällä tekniikalla. Usein myös latvat tehdään vaaleammiksi kuin hiusten tyviosat. Lopputulos näyttää usein yhtä luonnolliselta kuin aurinko olisi vaalentanut hiukset. 

Värisävyjen valinta

Jokainen vuosi ja vuosikymmen ovat hiusmuodin suhteen hieman erilaisia. Toisinaan muodissa on hillitympi väriskaala, kun taas jonain vuonna toteutetaan isompia kontrasteja. Balayage värjäys toimii teknisesti hyvin mukana kaikissa trendeissä. Sen voi helposti yhdistää raidoitustekniikkaan, jolloin kirkkaan raidan ympärille voidaan tehdä värin häivytys balayagella.

Perinteisesti balayage suosii toisilleen läheisiä värisävyjä, ja värisuunnittelu lähteekin liikkeelle hiusten todellisesta luonnollisesta värisävystä. Kun hiusten balayage värjäys on hyvin toteutettu, aiemmin kenties ohuilta vaikuttaneiden hiusten volyymikin näyttää värin jälkeen vahvistuneen.

Ammattitaitoisella kampaajalla on värisilmää. Hän tietää, mitkä värisävyt elävöittävät parhaiten vaaleanruskeita tai vaaleita hiuksia. Tällaisia ovat kenties vehnä, hunaja, karamelli tai tuhka. Tummille hiuksille voidaan valita kahvia, suklaata tai vaikkapa kastanjaa. Myös luonnostaan punaisten hiusten elävöittäminen onnistuu mainiosti balayage-tekniikalla.

Balayage on harmiton hiuspohjalle, koska väriä ei levitetä hiusten tyviosaan. Värjäys itsessään saattaa olla hintavampi kuin jollain muulla tekniikalla toteutettu, mutta säästöä hintaan tulee siinä, ettei balayage-värjäystä tarvitse uusia yhtä usein kuin muilla tekniikoilla toteutettua. Pidemmille hiuksille 4-6 kuukauden värjäysväli on riittävä.

Hiusten balayage värjäys on ammattilaisen tekemänä kuin yksilöllinen taideteos. Tätä ei voi kotikonstein toteuttaa samanveroisesti. Varaa aika ja toteutamme sinulle kauniin ja yksilöllisen lopputuloksen.