Unelmien blondi ja kuinka siihen päästään?

Julkaistu

Syksy alkaa olla lopuillaan, talvi hiipuu meitä kohti ja kuljemmekin kohti joulua, ja pian jo pääsemme nauttimaan hyvästä ruoasta ja joulun rauhasta!

Mutta sitä ennen… Vaikka aihe ei varsinaisesti ajankohtainen juuri nyt olekaan, mutta koska tänä päivänä blondit hiukset ovat edelleen trendiaallon harjalla useine eri sävyvaihtoehtoineen, on platinablondia, hunajablondia, hiekkaista blondia ja oikeastaan mitä ikinä vain keksimmekin.

Ja toki uuden vuoden jälkeen kevätaika kolkuttaakin jo ovella ja moni herää kesää kohti valon lisääntymiseen ja siihen, että hiusten vaalentaminen kesää varten alkaakin.

Tämä netistä löytämäni kuva kuvaakin projektia erityisen hyvin, etenkin, jos sinulla on ennestään tummaksi värjätyt hiukset.

To be blond, or not to be?

Tänään haluaisin puhua vaaleista hiuksista sekä hiusten vaalentamisesta, mitä vaaditaan siihen, että sinäkin voit olla halutessasi upea platinablondi. Teen itse paljon raidoitustöitä työssäni ja rakastankin niiden monimuotoisuutta ja erilaisten tekniikoiden yhdistelyitä.

Ensimmäisenä haluankin muistuttaa, että vaalennus kannattaa aina hoitaa ammattilaisen avulla, jotta hiustesi realiteetit ovat varmasti selvillä, niin pohjavärin, hiusten kunnon kuin toivotun lopputuloksen kannalta. Muista aina olla 100% rehellinen kampaajallesi siitä, millaisia käsittelyitä hiuksillesi on tehty ennen kyseisen kampaajan penkkiin istumista. Vaalennuksissa me kampaajat useimmiten haluamme mennä hiusten kunto edellä, sillä upea väri näyttää ja pysyy aina paremmin hyväkuntoisissa hiuksissa.

Kuitenkin, vaalennustöissä on hyvä pitää mielessä, että hiustesi nykyisestä kunnosta riippuen voi olla, että joudut luopumaan myös hiustesi nykyisestä pituudesta. Siksi vaalennus usein tehdään useammassa osassa, etenkin jos pohja on kovin tumma tai erityisesti värjätty tummaksi.

Tässä asiassa maltti on valttia ja kannattaa varautua useampaankin kampaamokäyntiin.

Tässä muutamia vaalennustöitä , joista haluaisin hieman kertoa.

Tässä ensimmäisessä työssä vaalennukseen on lähdetty nimenomaisesti hiusten ehdoilla, ensimmäisessä kuvassa olemme lähteneet liikkeelle värjätystä pohjasta, jossa latvat olivat jo ennestään vaalennetut ja tyveä oli värjätty erittäin tummalla ruskealla, melkein mustalla. Asiakkaan vaaleaa päätettiin lähteä työstämään babylights-vaalennuksilla, ja kuten kuvista käy ilmi, oikeastaan vasta viimeisillä värjäyskerroilla ollaan päästy tilanteeseen, että koko väri on kaunis viileä vaalea ja vanhoista värikertymistä ollaan päästy eroon. Jokaisessa vaiheessa käsittelyssä mukana oli myös olaplex-käsittely, sillä hiusten pituutta haluttiin säästellä mahdollisimman paljon.

Tässä asiakkaalla on erittäin paksut hiukset ja suhteellisen tummat omasta takaa, hänelle emme ole lähteneet edes hakemaan hiuksista platinablondia, vaan pehmeämpää hiekkaista sävyä, joka sopii asiakkaalle upeasti ja on ylläpidon kannalta helpompi.

Tässä, asiakas ei ollut koskaan värjännyt hiuksiaan, vaan hiukset olivat kokonaan värjäämätön luonnonpohja, se luonnollinen viileä pohja, jota me moni kutsumme itsellämme maantienharmaaksi, mihin onkin ihanaa lähteä vaaleaa tekemään. Tämä upea vaalea on saatu tekemällä raidat vapaalla kädellä, mutta silti folioiden sisään olaplexin kera, näin hiusten kuntoa ja pituutta saatiin säästettyä, mutta lopputuloksesta tinkimättä.

Kuitenkin, on muistettava, että aina vaaleaksi pääseminen ei ole niin helppoa. Tässä esimerkiksi on hiukset, jotka olivat olleet vuosia mustat, vaalennettu jo pari kertaa toisaalla ennen tätä käsittelyä. Halusimme lähteä tekemään hiuksista mahdollisimman vaaleat, mutta värikertymä oli todellakin tiukassa, joten ensimmäisellä babylights -kerralla jouduimme kuitenkin taittamaan hiusta alkuperäistä suunnitelmaa tummemmaksi. Eli näissäkin projekteissa on muistettava juurikin se kärsivällisyys, rakkaus ja huolenpito hiuksia kohtaan värjäyskertojen välissä.

Jos kampaajasi suosittelee sinulle vaalennuksen yhteydessä tuotteita, kannattaa niihin panostaa, sillä vaalennettujen hiusten kanssa hoitamisen tärkeys vain korostuu!

Tässä toinen työ, missä valmiiksi epätasainen väripohja teki työstä monimutkaisen ja hankaloitti lopputulokseen pääsemistä. Ensimmäisellä kerralla saatiin tasoitettua värisävyjä, mutta vasta toisella kerralla pääsimme pehmeämpään ja selkeämmän vaaleaan lopputulokseen.

Haluan myös muistuttaa, että myös ne upeat kirkkaat värikkäät työt tai upeat pastelliset sävymaailmat vaativat useimmiten sen todella vaalean pohjan, jotta värisävyt saadaan kauniisti esille ja oikeassa sävyssään. Esimerkiksi jos ylläolevaan lähtökuvaan laitettaisiin suoraan pastellinen violetti päälle, ei oikeastaan tapahtuisi juurikaan mitään. Vaaleimpiin kohtiin saattaisi tulla häivähdys, mutta esimerkiksi tällaiset värityöt mitä voimme vaan ihastella, tarvitsevat puhtaan vaalean pohjan!

Ihanaa kun jaksoit lukea loppuun saakka! Toivottavasti tämä teksti herättää sinussakin toivoa mahdollisuudesta päästä siihen blondiin saakka! Tai ainakin tietämystä siitä, kuinka se voisikaan onnistua.

Usein se vaatii malttia, aikaa, (rahaa) sekä ammattitaitoisen kampaajan!

Ihanaa joulun odotusta jokaiselle.

-Elina-

Lue myös nämä