Sama shampoo kesät talvet?

Julkaistu

Kohti kevättalvea hiipivä vuodenaika herkistää usein normaalinkin hiuspohjan, vaikka sen kummempia hiuspohjan ongelmia ei olisi ennen ollutkaan.

Liikkeissämme tehdään hiuspohjan ihoa rauhoittavaa Nioxin-hedelmähappohoitoa, joka ikään kuin boottaa ihon takaisin vauvanpepun pehmoiseen luonnontilaan. Nopean pesupaikkahoidon jälkeen kelpaa taas jatkaa huolettomia hiuspäiviä. Kunhan muistaa kotona pestä oikein.

Samalla kun varvassandaalit vaihtuvat Gore-Tex-jalkineisiin, tulisi shampoonkin vaihtua vuodenajan mukaan hiuspohjan suojaksi.

Hyvällä hiuspohjaa hellivällä shampoolla välttyy kutinalta, pipokauden rasvoittumiselta, ärtyneeltä ja punoittavalta iholta sekä pölymäiseltä hilseeltä. Hyvällä shampoolla voi myös psoriaatikko pärjätä talven yli. Tässä shampoovinkit pipon hauduttaman hiuspohjan oireisiin:

SP Clear Scalp Shampeeling – rasvoittuva hiuspohja, helposti likaantuva hiusten tyvi

Hiuspohjaa entsymaattisesti kuoriva shampoo poistaa ihon pintaan kertynyttä kuollutta ihosolukkoa, hilsettä, liikatalia ja muita ympäristöstä kertyneitä partikkeleita. Entsyymit tunnistavat hiuspohjan pinnalta tarpeettoman ja jättävät jälkeensä raikkaan, rauhoittuneen ja hyvinvoivan ihon. Tuotetta käytetään ihon tilasta ja pesurytmistä riippuen 1-3 kertaa viikossa.

Entsyymit ovat muuten tällä hetkellä myös kosmetologi- ja ihonhoitoalan hitti! Suosittelen lämmöllä kokeilemaan myös hiuspohjan hellävaraisessa hoidossa.

Vastaava tuote löytyy myös neljän viikon kuurina. System Purify Shampeeling poistaa paakkuuntuvaa hilsettä. Molemmissa tuotteissa kuorinnan lisäksi sinkkipyritiooni (Zinc Pyrithione) rauhoittaa iholta punoitusta ja muita tulehduksellisia oireita.

System 4 Climbazole Shampoo 2 – kuiva ja herkkä hiuspohja & psoriasis

Kotimainen klassikko hellii erittäin kuivaa hiuspohjaa. Se liennyttää kutinaa ja vähentää pölyävää hilsettä. Moni psortiaatikko luottaa tähän apteekkilaatuiseen shampooseen. Tuote on hajusteeton ja siten ihollekin miellyttävämpi, sillä toisin kuin luullaan, hengitystieoireiden sijaan hajusteherkkyys ilmenee usein ihon kautta.

Keune Purifying Shampoo – lievästi rasvoittuva miesten hiuspohja ja kuivat hiukset

Miesten iho on rakenteeltaan erilainen ja siksi myös miesten hiuspohja tuottaa luonnostaan enemmän talia. Rasvoittumisen aiheuttamaa ärsytystä ja talimaista hilsettä rauhoittava shampoo sopii päivittäiseen käyttöön. Shampoo huolehtii samalla, että hiukset eivät tunnu pesun jälkeen kuivilta, vaan napakan hoidetuilta tuotteen sisältämän kreatiinin ja hampun avulla. Lyhytkin hius hyötyy hoitavasta shampoosta, sillä hiuksesta tulee eloisampi ja kimmoisampi – kaikessa yksinkertaisuudessaan siis paremman näköinen.

Ja kukapa ei haluaisi näyttää hyvältä, mikäli sellainen onnistuu pelkästään shampoovalintansa tarkistamalla!

Nyt vedetään luvan kanssa pipo tiukasti hiusten peitoksi ja lähdetään ulos nauttimaan lumesta. Ihania talvipäiviä teille kaikille!

– Eveliina

Lue myös nämä