SÄHKÖISET HIUKSET KURIIN

Julkaistu

Hiusten sähköisyys tulee ajankohtaiseksi taas syksyn ja alkavan talven myötä. Varsinkin kylmempinä vuodenaikoina meistä monilla ilmenee tätä turhauttavaa hiusten villiintymistä ja omapäisyyttä. Mikä aiheuttaa hiusten sähköistymistä? Ja ennen kaikkea, miten sitä voimme hiuksissa vähentää? Kuinka taltuttaa sähköiset hiukset? Lue vinkkimme!

Mistä hiusten sähköisyys johtuu?

Hiukset saattavat toisinaan, etenkin kylminä vuodenaikoina, olla liian kuivat. Tällöin ne alkavat sähköistyä. Hiusten kuivumista voi aiheuttaa moni asia, kuten liiallinen pesu, vääränlaiset hoitotuotteet ja hoitotavat sekä kuiva sisä- ja ulkoilma.

Muistatko lapsuudesta, miten käy, jos hankaat hiuksiasi ilmapallolla? Samalla tavalla jo pelkästään hiusten harjaus voi lisätä sähköisyyttä.

Ilmojen viiletessä syksyllä, pipo päätyy päähän usein. Ja ottaessa pipon pois päästä, hiukset leijailevat valtoimenaan sivulle ja ylös. Päähineiden käyttäminen on tärkeää myös hiusten hyvinvoinnin kannalta, mutta ne saattavat lisätä hiusten sähköistymistä. Varsinkin keinokuituiset päähineet saavat hiukset sähköisiksi.

Miten saada sähköisyys pois hiuksista?

Useimmiten hiusten sähköisyys on hiusten kuivuudesta johtuvaa. Niinpä ensimmäinen suosituksemme sähköisten hiusten taltuttamiseen on riittävä kosteutus. Ota hiusrutiineihisi mukaan kosteuttavia ja hoitavia tuotteita. Suojaa hiuksia säältä, kuten kylmältä ja tuulelta. Voit myös yrittää pidentää pesuväliä.

Vanha kunnon pipo päässä pakkasella -kehote on paikallaan. Se on helpoin tapa suojata hiuksia. Huomioi kuitenkin, mitä kangasmateriaalia päähineesi on. Panosta luonnonmateriaaleihin. Keinokuidut asusteissa ja vaatteissa lisäävät sähköisyyttä.

Muista pitää hiusten lisäksi huolta myös hiuspohjan kosteudesta. Hiuspohja kosteuttaa hiuksia ja sen ollessa kuiva, hiusten niin sanottu luontainen kosteutus jää saamatta. Kuiva hiuspohja voi kutista ja siitä saattaa irrota hilseen näköistä kuollutta ihosolukkoa. Kosteuttavat tuotteet ovat tärkeitä tässäkin tapauksessa ja erilaiset kosteuttavat öljyt ja seerumit kannattaa ottaa käyttöön.

Myös parturi-kampaajat voivat tehdä kosteuttavia hoitoja hiuksille ja hiuspohjaan. Samalla saat tarvittaessa opastusta oikeiden tuotevalintojen kanssa. Näin saat hiukset nopeammin kuntoon ja kotona huoleksesi jää hiusten kosteuden ylläpitorutiinit.

Lyhyesti tiivistettynä siis: parhaiten saat sähköiset hiukset kuriin pitämällä huolta hiustesi kosteudesta. Parturi-kampaamoistamme löydät laadukkaat tuotteet, jotka sopivat juuri sinun hiuspohjaasi. Ammattilaisten avulla sinun on tarvittaessa helppo löytää oikeanlainen shampoo ja hoitoaine sähköisille hiuksille, juuri sinun hiuksillesi.

Lue myös nämä