Parhaat hiusmallit kasvojen muodon mukaan

Julkaistu

Onko aika uudistaa hiuksia, mutta et ole varma, minkälainen hiusmalli sopisi juuri sinulle? Yksi tapa rajata vaihtoehtoja voi olla kampauksen määrittely kasvojen muodon mukaan. Kasvojen muoto vaikuttaa siihen, minkälainen kampaus sopii parhaiten tai toisin sanoen korostaa parhaita puoliasi. Sama koskee myös silmälaseja ja aurinkolaseja, ne kannattaa valita kasvojen muodon mukaan.

Kasvojenmuodot ja niille sopivat hiusmallit


Kasvojen muodot jaetaan yleensä kuuteen ryhmään, jotka ovat: ovaalin, pyöreän, neliön sydämen, ja timantin muotoiset sekä pitkät/suorakulmaiset kasvot. Miten kasvojen muoto määritellään ja minkälainen kampaus mihinkin muotoon sopii? Tässä artikkelissa käymme läpi erilaiset kasvojen muodot, miten voit määritellä omien kasvojesi muodon ja minkälaiset kampaukset erilaisiin muotoihin sopivat.


Ovaali kasvojenmuoto – kaikki mallit käy!


Ovaalin muotoiset kasvot ovat sopusuhtaiset ja harmoniset ja symmetriset. Ovaalin muotoisissa kasvoissa otsa on korkea ja poskipäät ovat kasvojen levein kohta. Kasvojen pituus on hieman niiden leveyttä suurempi ja ovaalit kasvot ovat harmonisen soikeat, eikä mikään yksittäinen piirre korostu huomattavasti. Ovaalin muotoisiin kasvoihin sopivat lähes kaikki hiustyylit, joten hiustyylissä voi keskittyä kasvonpiirteisiin ja korostaa niitä piirteitä, joista itse pitää eniten. Ovaalikasvoinen voi valita mieleisensä pituuden. Polkkatukka korostaa kasvojen keskiosaa, lyhyt pixie-leikkaus korostaa poskipäitä ja kasvojen luustoa, otsatukka korostaa silmiä ja pitkät hiukset ovat klassinen vaihtoehto, joka sopii monelle ja jota voi muotoilla helposti erityyliseksi.


Pyöreä kasvojenmuoto – monet hiusmallit sopivat hyvin suunniteltuina


Pyöreät kasvot ovat ovaaleja kasvoja lyhemmät ja leveämmät. Kasvot ovat lähes täydellisen pyöreät ja niiden leveys ja pituus ovat melkein samat. Pyöreässä kasvojen muodossa otsa ja leukalinja ovat pyöreitä, poskipäät ovat kasvojen levein osa ja kulmat ovat yleensä pehmeät. Pyöreille kasvoille sopivat myös useimmat leikkaukset. Pyöreä kasvojenmuoto on täydellinen pitkille hiuksille, kerrostetuille hiuksille ja niihin sopivat myös otsatukka. Pyöreille kasvoille sopivat myös kasvoja kehystävät lyhyet hiusmallit, kuten myös pitkä- tai leukalinjanpituinen polkkatukka. Erilaiset hiusmallit kannattaa leikata kasvojen mukaan sopusuhtaisesti ja miettiä myös, mitä piirteitä halutaan korostaa.


Sydämenmuotoiset kasvot – otsatukka sopii täydellisesti


Sydämenmuotoiset kasvot ovat myös pyöreähköt ja ne tunnistaa siitä, että otsa on leveämpi kuin leukalinja ja kasvojen muoto muistuttaa ylösalaisin olevaa kolmiota. Sydämenmuotoisten kasvojen hiusraja on pyöreä ja siinä on V:n muotoinen kärki otsan keskellä. Leuka on usein kapea ja kasvojen pituus hieman pidempi kuin niiden leveys. Sydämenmuotoisille kasvoille sopii otsatukka, pitkät ja kerrostetut hiukset sekä pituudet, jotka ulottuvat leukalinjaa pidemmälle, kuten esimerkiksi long bob. Lyhyet, poskipäitä korostavat pixie-mallit sopivat sydämen muotoisiin kasvoihin myös hyvin.


Neliönmuotoiset kasvot – pehmeät mallit sopivat neliökasvoiselle


Neliönmuotoiset kasvot ovat kulmikkaat ja leveämmät kuin pidemmät. Niitä voisi sanoa kulmikkaaksi versioksi pyöreänmuotoisista kasvoista. Neliönmuotoisissa kasvoissa otsa, poskipäät ja leukalinja ovat yhtä leveät ja leukalinja on vahva ja neliömäinen. Kasvojen linja on suora ja kasvoissa ei ole juurikaan kurvikkuutta tai pyöreyttä. Neliönmuotoisille kasvoille sopiikin usein pehmeät kampaukset, kiharat ja kerrostetut kampaukset. Pehmeä otsatukka ja pitkä polkkatukka sopivat neliönmuotoisille kasvoille myös hyvin.


Pitkät/suorakulmaiset kasvot – kiharat toimivat aina!


Pitkänmalliset kasvot ovat samantyyliset kuin ovaalin malliset kasvot, mutta ne ovat niistä pidempi ja kulmikkaampi versio. Kasvot ovat pitkät, otsa on korkea, leukalinja on vahva ja kasvot voivat myös olla hieman kulmikkaat. Leuan, otsan ja poskipäiden leveys on lähes sama pitkänomaisissa kasvoissa ja kasvojen pituus on paljon pidempi kuin niiden leveys. Pitkät, mutta kerrostetut hiukset sopivat tälle kasvojen mallille hyvin, kuten myös kiharat ja aallot. Myös lyhyet, kasvoja kehystävät kampaukset, kaikenlaiset otsatukat sopivat tähän kasvojen muotoon myös hyvin.


Timantinmuotoiset kasvot – monet hiusmallit toimivat loistavasti!


Timantinmuotoiset kasvot ovat samantyyliset kuin sydämenmuotoiset kasvot, mutta pidemmät. Timantin muotoisissa on enemmän terävyyttä kuin ovaalinmuotoisissa kasvoissa, otsan leveys on pienempi kuin poskiluun leveys ja leukalinja on voimakas ja terävä. Kasvojen leveys ja pituus ovat yleensä lähes samat. Timantinmuotoisiin kasvoihin sopivat myös lähes kaikki hiusmallit ja etenkin pehmeät ja leukalinjaa korostavat mallit, kuten myös kiharat ja kerrokset, jotka lähtevät leuan ympäriltä.


Kaiken muotoiset kasvot ovat kauniit ja niiden viehättävyyttä kannattaa korostaa niihin hyvin istuvalla kampauksella. Kaavoihin ei myöskään kannata kangistua ja erilaisia hiusmalleja ja tyylejä kannattaa kokeilla rohkeasti omien mieltymysten mukaisesti. Monet hiusmallit sopivat myös erimuotoisille kasvoille ja niistä on mahdollista muokata erilaisia versioita kasvojen muotoon parhaiten sopivaksi. Kasvojen muodon lisäksi, kannattaa kampausta valitessa ottaa huomioon hiuslaatu, joka vaikuttaa myös siihen, minkälainen kampaus hiuksiin parhaiten sopii. Myös hiusten kunnosta kannattaa huolehtia, kauniit ja hyväkuntoiset hiukset ovat pohjana jokaiselle hiusmallille. Taidokkaasti leikatut kauniit hiukset vaikuttavat kuitenkin jokaisen olemukseen ja hiuksilla on lupa leikitellä!