OTSATUKKA SOPII SYKSYYN

Julkaistu

Otsatukan leikkaaminen tulee monelle mieleen, kun ilmat alkavat kylmetä ja puiden lehdet muuttaa väriään. Eikä ihme – syksyllä on ihana leikata kesän auringon ja uimaveden jäljet pois, ja otsatukan leikkaus tuo ilmeeseen kaivattua särmää.

Otsatukkamalleja on tänä päivänä valtavasti, eikä ole vain yhtä tapaa leikata etuhiukset. On lyhyttä ja pitkää otsatukkaa, sivuotsista, verho-otsista, rikottua ja kerrostettua otsatukkaa. Kurkataan yhdessä vaihtoehtoihin, niin voit varata ajan lähimmältä Hairlekiini-kampaajaltasi, ja leikkauttaa tyylikkäät otsahiukset!

Verho-otsis on yhä trendikkäin

Verhomainen otsatukka on ollut trendinä jo pitkään ja pitää pintansa edelleen. Suosiota selittää varmasti sen helppous – se on melko pitkä otsatukka, jonka saa vedettyä helposti sivuun, kuin verhot konsanaan. Verho-otsatukka eli curtain bangs on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun otsatukan leikkaaminen mietityttää. Verho-otsis nimittäin sopii useimmille kasvotyypeille, ja on myös helpompi kasvattaa pois, kuin mitä on lyhyemmän ja symmetrisemmän otsatukan poiskasvatus.

Pullonkaulaotsatukka kasvattaa suosiotaan

Verho-otsiksen rinnalle on kirinyt bottleneck bangs -nimellä englanniksi kulkeva pullonkaulaotsis. Se ammentaa inspiraationsa 1970-luvulta, ja on yhdistelmä perinteistä ja ylikasvanutta otsatukkaa. Nimi tulee tietysti pullon muodosta, jota tämän otsatukkamallin sanotaan mukailevan: ylhäältä malli on kapeampi, se levenee alaspäin ja kaartaa kauniisti poskiluun kohdalla.

Jos sinulla on menossa otsatukan kasvatus pois, voitkin iloita tästä trendistä, joka on sopiva välivaihe otsatukattomuuteen – ja josta ovat innostuneet myös monet julkkikset.

Pitkä vai lyhyt otsatukka?

Moni ensimmäinen tai pitkästä aikaa tehtävä otsatukan leikkaus on malliltaan pitkä otsatukka. Se tuntuu helpoimmalta ja turvallisimmalta tavalta aloittaa – otsatukka tuo ryhtiä ja kehystä kasvoille, mutta sen poiskasvatus on edelleen helppoa. Monella kuitenkin nälkä kasvaa syödessä, ja otsatukka lyhenee leikatessa. Kun on päässyt ensin pitkän otsatukan makuun, moni palaa kampaajalle toiveenaan lyhyt otsatukka.

Yleensä myös lyhyt otsatukka sopii kaikille kasvoille ja hiustyypeille, sen voi toteuttaa hyvin monella tavalla. Toisille sopii parhaiten sivuotsis, toisille hyvin symmetrinen ja lyhyt otsatukka, toisille verhomainen pitkä otsatukka, ja toisille rikottu tai kerrostettu otsatukka.

Viime vuosina muodikkaksi on noussut myös ns. mikro-otsatukka eli baby bangs, jossa otsis leikataan todella lyhyeksi ja tynkämäiseksi. Villltä kuulostava ratkaisu sopii yllättävän hyvin monelle kasvotyypille, mutta erityisen hyvin kapeille kasvoille.

Lyhyet, pitkät vai puolipitkät hiukset otsatukalla?

Otsatukan leikkaus on usein iso päätös, sillä otsatukan kasvattaminen pois ei käy hetkessä. Siksi päätöstä tulee usein pohdittua pitkään, ja tutustuttua monenlaisiin malleihin. Hyvä uutinen on, että otsatukkamalleja on niin valtava määrä, että joukosta löytyy varmasti sopiva otsatukka kaikenpituisille hiuksille, kaikille hiustyypeille ja kaikille kasvojen muodoille.

On hyvä idea tutustua vaihtoehtoihin netissä ja hakea inspiraatiokuvia etukäteen. Kampaajilla on yleensä myös tuoreimpia hiustrendikuvastoja, joita tutkia yhdessä – ja ennen kaikkea kampaajalla on kokemusta erilaisista hiuslaatujen ja otsatukkien yhdistelmistä. Hyvän kampaajan näkemykseen kannattaakin luottaa, mitä tulee otsatukan leikkaukseen ja mallin valintaan.

Olipa sinulla mielessäsi sitten lyhyet, pitkät tai puolipitkät hiukset, kiharat hiukset tai vaikka polkkatukka otsatukalla, voit saapua kampaajalle myös ilman sen suurempia suunnitelmia. Yhdessä kampaajan kanssa löydätte varmasti juuri sinulle sopivan otsatukan.

Valmistaudu syksyyn – varaa otsatukan leikkaus Hairlekiinista!

Lue myös nämä