MIESTEN HIUSTEN LEIKKAUS – KUN LEIKKAUKSELLA ON VÄLIÄ

Julkaistu

Miesten hiustenleikkauksessa tärkeää on hyvä malli ja ammattimainen leikkaus. Hyvin leikattu hius on helppo arjessa ja siisti juhlissa, ja luonnollisesti olo on jo valmiiksi skarpimpi, kun tietää, että tukka on hyvin ja kellokin näkyy.

Pitkää vai lyhyttä tukkaa?

Miehillä lyhyt hiusmalli on ollut klassinen valinta ja pitää suosionsa edelleen vahvana. Miksi? Vastaus löytyy epäilemättä sen helppohoitoisuudesta. Lisäksi se on käytännöllinen ja siisti. Lyhyydestä huolimatta leikkaus voi kuitenkin olla rohkeampi. Lyhyessä hiuksessa tärkeää on oikeanlainen leikkaus, jotta kasvojen ja pään muodot pääsevät oikeuksiinsa.

Lyhyen hiusmallin suosiosta huolimatta miesten hiukset ovat viime vuosien aikana alkaneet saada enemmän pituutta. Hiusten annetaan kasvaa ja niitä pidetään rennosti auki tai esimerkiksi nutturalla. Vaikka hius onkin pidempää ja sitä haluaa kasvattaa, on silti hyvä käydä säännöllisesti parturissa siistimässä latvoja, jotta hius pysyy terveen ja elinvoimaisen näköisenä.

Kuinka usein miesten hiuksia pitää leikata?

Miesten hiusten leikkausväli voi vaihdella hieman leikkausmallin mukaan. Tyypillisesti parturissa olisi kuitenkin hyvä käydä reilun kuukauden välein, jotta hiusmalli pysyy hyvänä ja skarppina. Lyhyet hiukset vaativat usein pitkiä hiuksia lyhyemmän leikkausvälin. Hiusten leikkauksessa voidaan vaikuttaa siihen, kuinka pitkä leikkausvälin tarve on. Leikatessa kannattaa siis huomioida, miten hius tulee kasvamaan ja sen takia jättää joitakin kohtia esimerkiksi hieman pidemmiksi.

Miesten hiusten leikkaus – koneella, saksilla vai veitsellä?

Miesten hiusten leikkaukset voidaan tehdä koneella, veitsellä tai saksilla. Sopivat välineet valitaan tietenkin hiuksista ja halutusta hiustyylistä riippuen. Yleensä leikkaus on lopulta eri tekniikoiden yhdistelmä. Lyhyemmät sivut ja niska ajellaan koneella, kun taas pidemmät osiot voidaan leikata joko saksilla tai veitsellä.

Hiusten veitsileikkaus on saksia vaativampi tekniikka, mutta kun se on hyvin hallussa, sillä saadaan usein saksileikkausta parempi lopputulos. Hiukset laskeutuvat luonnollisemmin ja linjat ovat pehmeämpiä. Myös muotoilu voi usein olla helpompaa veitsileikkauksen jäljiltä. Veitsileikkaus ei kuitenkaan sovellu kaikille hiuksille, kuten luonnonkiharoille.

Leikkaisinko hiukset itse vai kävisinkö parturilla?

Usein voi olla hyvä jättää tukan leikkaus alan ammattilaiselle, mutta jotkut hiusmallit voivat olla helppoja toteuttaa kotona itsekin. Esimerkiksi lyhyt siilitukka voi houkutella siirtymään kodin hiussalongin puoleen. Kotona tehty hiustenleikkuu on luonnollisesti edullisempi vaihtoehto ja itse leikatessa voit leikata hiukset juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Mutta, miksi sitten menisit parturiin?

Parturiin voit hyvin mennä mallikuvan kanssa. Ammattilainen osaa katsoa oikeanlaisen ja parhaiten soveltuvan leikkuun hiustesi laatuun ja kasvojesi muotoon nähden. Kasvojen muotoja voi erilaisilla hiusten malleilla joko häivyttää tai tuoda esiin.

Oikeanlainen hiusten leikkaus on tärkeässä roolissa myös siinä, miten hiukset asettuvat jatkossa, ja miten niiden muotoilu sujuu kotonakin. Hiuslaatuun soveltuvalla leikkauksella voidaan myös esimerkiksi tuoda ohuisiin hiuksiin tuuheutta. Parturillasi on kokemusta monista erilaisista hiusmalleista ja hiuslaaduista ja hän osaa katsoa, mikä toimii ja miten parhaiten pääsette toivomaasi lopputulokseen.

Jos kuitenkin päädyt kotiparturointiin, pidä erityisesti huoli, että työvälineesi ovat kunnossa. Terävät hiustenleikkaukseen soveltuvat sakset ja laadukas hiustenleikkuukone ovat hyviä hankintoja itse hiuksiaan parturoiville. Näiden osalta suosittelemme ennemmin panostamaan kuin pihistämään.

Muista myös hiusten muotoilu

Vaikka miesten hiuksissa tärkeää on leikkaus, myös muotoilulla voidaan vaikuttaa paljon siihen, miltä hiukset lopulta näyttävät. Ihannetilanteessa leikkaus onnistuu helpottamaan muotoilua, toimii niin arjessa kuin juhlassa ja on käytännöllinen. Kuitenkin jostain syystä epäonnistunutta hiustenleikkuuta saa myös tarvittaessa korjattua hyvällä muotoilulla. Parturin tavoitteena on kuitenkin aina saada hiuksista helppohoitoiset ja helposti muotoiltavat.

Kaipasitpa täysin uutta tyyliä tai vanhan tutun siistimistä – Hairlekiinin parturit ympäri maan palvelevat sinua. Varaa aika helposti suoraan netissä!

Lue myös nämä