KUINKA USEIN HIUKSET KANNATTAA LEIKATA?

Julkaistu

Hiustenleikkaus on yksilöllistä, ja paras hiustenleikkuuväli riippuu sekä hiustenpituudesta, että mallista, sekä myös omien hiusten kasvunopeudesta. Jos hiukset kasvavat kovin nopeasti, hiukset saattavat kaivata leikkuuta hieman normaalia useammin. Myös hiusmalli vaikuttaa leikkausvälin pituuteen; lyhyt, klassinen hiusmalli voi tarvita leikkuuta esimerkiksi 3 viikon välein, jotta haluttu hiusmalli pysyy muodossaan. Yleisesti voidaan sanoa, että hiukset olisi hyvä leikata kerran kuukaudessa. Laadukas hiustenleikkaus on jokapäiväisen hiustyylin kulmakivi. Joillekin riittää pelkkä latvojen tasaus, kun taas toiset tykkäävät ylläpitää hyväksi havaittua hiusmallia, joka vaatii panostusta. Hiustenleikkauksella saa myös nopeasti vaihdettua hiustyyliä. Hiusten mallinmuutosleikkauksessa hiukset saavat kokonaan uuden tyylin. Hiuksiin saa näyttävyyttä, vaihtelua ja rakennetta erilaisilla leikkausmalleilla. Ammattimaisesti suoritettu hiustenleikkaus on vaivaton arjessa, sekä siisti juhlissa. Kun hiukset ovat hyvin, kaikki on hyvin.

Säännöllinen hiustenleikkaus pitää hiukset ryhdikkäinä tehden jokaisesta päivästä hyvän hiuspäivän, ja säilyttää hiusmallin siistinä ja helposti laitettavana. Hiusten leikkuu auttaa pitämään kaksihaaraiset poissa, ja tätä kautta hiukset säilyvät parempikuntoisina. Oli hiusten pituus tai laatu mikä tahansa, niin huonokuntoiset latvat kannattaa leikkauttaa aina säännöllisesti, varsinkin, jos tavoitteena on kasvattaa hiuksia pidemmiksi.

Hairlekiinin hiusalan ammattilainen osaa valita juuri oikeanlaisen leikkauksen, joka korostaa kasvoja. Tämä on tärkeää, sillä laadukkaasti toteutettu hiustenleikkaus auttaa hiusten muotoilussa ja helpottaa hiustenlaittoa, sekä tuo kantajansa parhaat puolet esiin.

Lyhyet hiukset vai pitkät hiukset? Entä paksut tai ohuet hiukset?

Lyhyt hiusmalli on suosittu klassikko, ja syy suureen suosioon johtuu helppohoitoisuudesta. Lyhyiden hiusten leikkausväli on 3-5 viikkoa, jotta haluttu hiusmalli säilyttää muotonsa, ja hiukset ovat helposti muotoiltavissa tarpeen vaatiessa. Jos hiusmalli on hyvin lyhyt, hiukset kannattaa leikkauttaa 1-3 viikon välein säilyttääksesi halutun pituuden ja hiusmallin. Lyhyt hiusmalli näyttää kasvavan pois muodostaan nopeammin, koska hiukset kehystävät kasvoja. Säännöllinen hiustenleikkaus pitää hiukset hyvännäköisenä ja siistinä.

Keskipitkät hiukset kaipaavat hiustenleikkausta 6-8 viikon välein, jos on tarkoitus pitää tietty hiustenpituus ja malli. Jos on tarkoituksena kasvattaa hiuksia pidemmiksi, eikä kaksihaaraisia juurikaan näy, sopiva leikkuuväli sijoittuu 8-12 viikon väliin.

Pitkät hiukset kaipaavat myös leikkuuta, sillä latvoja leikkaamalla hiukset pysyvät elinvoimaisina ja terveinä. Pitkät hiukset kaipaavat latvojen tasausta noin 4-6 viikon välein, jotta kaksihaaraiset pysyvät poissa. Tämä on tärkeää varsinkin silloin, kun halutaan kasvattaa hiuksia pidemmiksi. Jos hiukset ovat hyväkuntoiset, ja päämääränä on hiustenkasvattaminen, siinä tapauksessa tasausväliä voi pidentää 8-12 viikkoon. Kaksihaaraiset, kuivat latvat ovat eräs yleisin hiusongelma, mutta onneksi kuiviin latvoihin on hoitokeinoja. Kaksihaaraisiin latvoihin sen sijaan ei auta muu kuin leikkaus. Voit huomata, että on varmasti hiustenleikkuuaika, jos hiusharja tai kampa jää koko ajan jumiin, sillä kaksihaaraiset latvat voivat vaikeuttaa hiusten kampaamista.

Paksut hiukset eivät vaadi niin tiheää leikkuuta, kuin ohuet hiukset, joissa mallista ulos kasvaneet hiukset näkyvät selkeämmin. Jos hiuksesi ovat lyhyet, sopiva leikkausväli ajoittuu 4-5 viikkoon, ja jos taas paksut ja pitkät hiukset, sopiva hiustenleikkausväli on 6-10 viikkoa.

Ohuet hiukset kaipaavat ryhdikästä hiustenleikkausmallia, joka tukee hiusten rakennetta ja lisää hiusten volyymia. Ohkaiset, lyhyet hiukset kannattaa leikata 3-5 viikon välein, ja pidemmät ohuet hiukset 4-8 viikon välein.

Kiharat hiukset

Kiharat hiukset ovat melko huolettomat leikkauksen suhteen. Tosin kiharat hiukset ovat alttiimpia kärsimään kuivuudesta, ja kuivuus vahingoittaa hiusten latvoja, joka taas johtaa helposti kaksihaaraisiin hiustenlatvoihin. Joten vähintään hiusten latvojen tasaus on aiheellista 1-3 kuukauden välein, jotta kaksihaaraiset latvat saadaan kuriin. Jos kiharat ovat hyväkuntoiset, ja niitä kosteutetaan hiustenhoitotuotteilla säännöllisesti, ja latvat eivät kärsi kuivuudesta, sopiva leikkausväli on noin 3 kuukautta.

Käsitellyt hiukset

Käsitellyt hiukset vaativat myös säännöllistä leikkuuta. Hiustenvärjäys ja hiustenvaalennus altistaa hiukset kuivuudelle ja haaroittumiselle, johon auttaa säännöllinen hiustenleikkaus. Käsitellyt hiukset kannattaa tasoittaa leikkauksella vähintään joka 6:n viikon välein, riippuen hieman hiusmallista. Jos on lyhyemmät hiukset, voi sopiva hiustenleikkausväli olla 4-6 viikkoa. Käsitellyille, pitkille hiuksille sopii hyvin latvojen tasoitus 6-8 viikon välein.

Hiusten muotoilu

Hiusten muotoiluun voi kulua paljon ylimääräistä aikaa, jos hiukset ovat ehtineet kasvaa pois halutusta hiustenleikkausmallista. Jokapäiväinen hiustenmuotoilu vie parhaimmillaan vain hetken, kun pohjalla on hyvin ja taidokkaasti toteutettu hiustenleikkaus!

Varaa aikasi hiustenleikkaukseen – Hairlekiinin parturikampaajat ympäri maan palvelevat sinua. Varaa aikasi lähimpään Hairlekiiniin!

Lue myös nämä