Kaamoskutrien selviytymispaketti

Julkaistu

Hiphei ja hilpeää kaamosta!

Or not… Kenkuttaako kaamos sinua ja kutrejasi? Mistä apua?

Suosittelen unohtamaan gojimarjat ja vitamiinijuomat, sillä paras lääke piilottelevan auringon odotukseen ja hyvän energian palauttamiseen piilee vanhassa lausahduksessa: tukka hyvin, kaikki hyvin!

Pimeinkin päivä lähtee kepeästi käyntiin, kun hiukset asettuvat nätisti. Aamupeilauksen ei tarvitse olla tuskien taival, vaan helppo startti päivään.

Kokosin alle kampaamotyössä havaitsemani tyypillisimmät hiusongelmat, jotka syksyn kylmyys, tuuli, kosteus ja jopa valottomuus aiheuttavat. Poimi alta oma hiushuolesi ja kesytä kutriesi kaamosoireet pimeyttä uhmaavan selviytymispaketin avulla. Näin se käy:

Pörröisyys

Sataa tihkua. Sataa kaatamalla. Sataa viistoon. Ja jos ei sada, on niin sakean sumuista, että ilma tuntuu ja näyttää sateelta.

Kostea ilma vesipisaroineen hellii ihon kuulaaksi, mutta luonnonkiharaan ja taipuisaan hiuslaatuun ilmankosteus taikookin pörröisen ja karvaisen pinnan. Aivan kuin joka ikinen hiuslatva haluaisi kurkistaa eri ilmansuuntaan.

Jotta sileä hiustyyli säilyisi kotiporstuaa pidemmälle, suihkuta hiustenmuotoilun lopuksi KMS Anti-Humidity Seal -kosteussuojasuihke. Tuote on painoton ja pidoton, joten se sopii myös niille, jotka eivät pidä hiuslakkojen tunnusta hiuksissaan.

Kosteussuojasuihke tekee hiuksen pintaan eräänlaisen barrierin, joka suojaa, ettei hiuksen huokoinen rakenne nappaa kosteutta ilmasta ja muutu pörröiseksi. Tuote antaa myös kauniin kiillon ja siksi muuten kampaajat tykkäävät käyttää tuotetta työssään kampausten kiiltosuihkeena!

Kutiseva hiuspohja

Päässä kihisee, eikä kyse ole tällä kertaa tuotteliaan luovasta inspiraation tunteesta, vaan hiuspohjan epämääräisestä ärsytystilasta. Se ilmenee hiuspohjan eli tutummin päänahan kutinana, punoituksena, hilsepölynä ja arkuutena. Lämpötilaerot, sisätilalämmitys, päähineet ja tuuli rasittavat hiuspohjan ihoa.

Hiuspohjan ihoa tasapainottava SP Balance Scalp Lotion on hoitoneste, jota annostellaan hiuspohjaan pakkauksen kätevän nokkapullon avulla. Ensikäytöllä tuote rauhoittaa kutinan ja palauttaa hiuspohjan ihon raikkaan ja miellyttävän tuntuiseksi. Pitkällä käytöllä se tasapainottaa hiuspohjan ihon luonnollisia toimintoja.

Käytä tuotetta jokaisen hiustenpesun jälkeen, kun hiukset ovat vielä pyyhekuivat. Tuotteen formula on haihtuvan nestemäinen, mikä huolehtii siitä, että hiukset eivät muutu rasvaisiksi tai raskaiksi. Hiukset pikemminkin saavat tyveen ryhtiä tuotetta käytettynä.

Sähköisyys

Ritisee ja paukkuu. Mikäli tukkasi luulee viettävänsä jo uuden vuoden ilotulituksia, kesytä leilulatvat hoitosuihkeella.

Sähköisyys johtuu hiuksen pintakerroksen kosteuden puutteesta, joka aiheuttaa hiuksen pinnan sähkövarauksen eroja ja sen myötä hiukset alkavat hylkiä toisiaan. Sähköisyys poistuu kevyellä lisäkosteudella, joka tasaa varauserot.

Suihkuta Lumo HB Moisture  -hoitosuihketta 3-5 painallusta aina hiustenpesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin sekä 1-3 painallusta kuivaan hiukseen aina, kun hius alkaa vaikuttaa sähköiseltä.

Vielä tehokkaampi konsti sähköisyyteen ja kaamoskenkutukseen on pakata hoitosuihke matkalaukkuun ja ottaa suunnaksi etelän lämpö, jossa Lumo HB Moisture -hoitosuihke toimii hiusten UV-suojana 😉

Hyviä hiuspäiviä kaamokseenne!

– Eveliina

Lue myös nämä