Juhlakampaus tai uusi hiustyyli – inspiraatiota talven juhliin

Julkaistu

Vuosi lähestyy loppuaan ja se tarkoittaa monia ihania loppuvuoden juhlia, joihin kuuluvat olennaisina pikkujoulut, joulu ja uusivuosi. Siinä missä joulua juhlitaan yleensä perinteisemmin ja rauhallisemmin erilaisten traditioiden mukaan, ovat pikkujoulut luonteeltaan yleensä räväkämpiä ja epämuodollisempia. Uuteenvuoteen kuuluu yleensä kimalteleva glamour ja säihkyvä juhlallisuus. Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun miettii hiustyylejä näihin talvisiin juhliin?

Ideoita talven juhliin erilaisista hiustyyleistä

Hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköämme, juhlakampaus antaa juhlalookille viimeisen silauksen ja kruunaa kokonaisuuden. Listasimme alle muutamia ideoita, joista löytyy varmasti jokaiselle sopivia elementtejä huikeaan juhlatyyliin ja juhlakampaukseen. Aina radikaali muutos ei ole tarpeen, vaan erilaisista ideoista ja vaikutteista voi poimia myös omaan tyyliin sopivia pieniä elementtejä ja muokata niitä oman maun mukaan. Kannattaa valita hiustyyleistä omaan tyyliin sopiva leikkaus ja kampaus, jonka ammattitaitoinen kampaaja osaa sovittaa moneen erilaiseen hiustyyppiin.

Polkkatukka – klassikko, joka sopii monelle

Erilaiset polkkatukkamallit sopivat myös erilaisille hiuslaaduille. Perinteinen, mutta aina ajankohtainen malli on klassinen ranskalainen polkkatukka. Ranskalainen polkkatukka on lyhyt ja huoleton malli, joka sopii lähes jokaiselle. Tämä malli voidaan kammata taaksepäin, jolloin siihen saa hieman glamouria tai sen voi antaa asettua luonnollisesti kasvoja kehystämään. Italialainen versio polkkatukasta on ranskalaista mallia pidempi, kerrostettu ja ilmavampi. Italialaiseen polkkatukkaan sopivat kauniisti myös luonnolliset, kevyet kiharat tai laineet.

Pannat, huivit ja asusteet – glamouria ja salaperäisyyttä kampaukseen

Hiuksiin tuovat ilmettä myös erilaiset asusteet, kuten erilaiset huivit ja pannat. Huivilla tai pannalla voi luoda helposti erilaista ilmettä, mutta hiuksiin kannattaa luoda pohjalle kuohkeutta ja volyymia, jotta kampaus toimii. Kiharat sopivat pohjaksi erilaisiin panta- ja huivikampauksiin ja ne ovat myös aina kauniit ja sopivat moniin hiusmalleihin, hiuslaatuihin ja pituuksiin. Huivin tai pannan voi valita juhlatilaisuuteen sopivaksi sen värien ja koristeiden mukaan. Huivin voi sitoa hiuksiin monella eri tavalla. Sen voi sitoa esimerkiksi pantamaisesti hiusten päälle ja hiukset voivat olla joko auki tai kiinni. Pääasia, että niissä on volyymia. Pannalla saa helposti näyttävyyttä juhlatyyliin ja sen voi yhdistää moniin erilaisiin kampauksiin, kuten poninhäntään tai kiharoihin.

Sivujakaus voi olla dramaattinen tai klassinen – sopii varmasti jokaiselle

Sivujakauksen voi tehdä monella eri tavalla ja sen voi asettaa eri kohtaan. Sivujakaus voidaan tehdä jokaiseen pituuteen ja sen voi tehdä klassisesti tai radikaalisti, oman maun mukaan. On tärkeää miettiä, mihin kohtaan sivujakauksen haluaa asettaa ja mikä kohta sopii parhaiten omille kasvoille tai täydentää haluttua tyyliä. Asettelemalla hiukset sivujakaukseen voi tehdä tyylistä glamouria henkivän ja kampauksesta sliipatumman ja huolitellumman juhlakampauksen tai sen voi asetella huolettomasti ja vapaasti henkimään luonnollisempaa tyyliä. Sivujakauksen paikkaa voi vaihdella helposti ohimolta keskemmälle päätä, mikä mahdollistaa olla luovuuden ja rohkeuden.

Harmaat hiukset – juhlitaan harmaan eri sävyjä

Harmaita hiuksia ei tarvitse värjätä piiloon juhlien kynnykselläkään, vaan niiden kauniita sävyjä kannattaa korostaa. Jos omat hiukset eivät vielä ole harmaat, voi hiukset myös värjätä harmaiksi. Kauniit harmaansävyt hiuksissa sopivat ehdottomasti myös erilaisiin talven juhliin. Harmaat hiukset voivat olla täysin luonnolliset ja luonnollisen väriset, mutta niihin voi myös luoda syvyyttä ja ulottuvuutta erilaisilla värjäys- ja raidoitustekniikoilla. Värjättyä harmaata kannattaa hoitaa huolella, sillä se kuluu nopeasti pois hiuksista. Luottokampaaja osaa antaa parhaat vinkit sekä hiusten hoitoon että omille hiuksille parhaiten sopiviin hiustuotteisiin.

Lämpimät sävyt ja dramaattiset värit – uutta väriä talveen

Lämpimät sävyt sopivat monelle ja saavat ihon hehkumaan raikkaana ja terveennäköisenä. Olipa hiusten väri tumma tai vaalea, voi niihin laittaa lämmintä sävyä. Hiuksiin voi kokeilla kauniita kullan, pronssin, samppanjan, kuparin, hunajan ja pähkinäruskeansävyjä. Kannattaa katsoa, mikä sävy sopii parhaiten ihon sävyyn. Myös rohkeammat ja dramaattisemmat värit ovat hyvä vaihtoehto ja sopivat kauniisti monelle. Hiuksiin voi harkita esimerkiksi mustaa, violettia tai viininpunaista. Rohkeita ja dramaattisia värejä voi lisätä hiuksiin esimerkiksi palkkiraidoilla.

Kampaukset talven juhliin omalta luottokampaajalta

Tärkeintä on viettää juhlia omalla tavalla ja tyylillä. Kampauksen tulee sopia sekä juhlan tyyliin, kuten myös omaan tyyliin ja hiustyyppiin. Perinteisen tai räväkämmän juhlakampauksen loihtii ammattitaitoinen kampaaja. Pikkujoulukausi lähestyy, joten kannattaa varata aika kampaajalle hyvissä ajoin, jolloin voi valita haluamansa ajankohdan täydellisen juhlalookin luomiseen.