HIUSTEN VÄRJÄYS VAALEAKSI – HIUSTEN HOITO VAALENNUKSEN JÄLKEEN

Julkaistu

Miksi tummien hiusten vaalentaminen on syytä jättää ammattilaiselle?

Tummien hiusten vaalentaminen kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi useista syistä. Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää hiusvärin kemiaa, jotta vaalennuksen aiheuttamat (happi)vauriot jäisivät mahdollisimman pieniksi. Toiseksi ammattilaisilla on käytössään laadukkaampia hiustuotteita, jolloin saadaan aikaan tasaisempi ja laadukkaampi lopputulos. Ammattilaiset saavat myös tehtyä juuri sinun hiuksillesi räätälöidyt värisekoitukset. Kotona värjättäessä voi olla vaikeaa saavuttaa tasainen tulos esimerkiksi epätasaisen levityksen vuoksi. Saat lisäksi ammattilaisilta neuvoja ja vinkkejä siitä, miten hiuksia hoidetaan vaalentamisen jälkeen.

Hiusten vaalentaminen on suosittu hiustenvärjäystekniikka, jolla voidaan luoda erilaisia ulkonäköjä hienovaraisista korostuksista platinablondiin.

Hiusvärien kemia on monimutkainen. Hiukset koostuvat kahdesta pigmenttityypistä: eumelaniinista ja feomelaniinista. Eumelaniini määrittää hiusten tummuuden ja feomelaniini hiusten sävyn. Esimerkiksi punahiuksisilla feomelniinin määrä on suurin. Nämä molemmat vaikuttavat hiusten vaalentumiseen. Tehokas tummien hiusten vaalentaminen saadaan aikaan vetyperoksidin sekä vaalennusvalmisteen avulla.

Hiuksia voidaan vaalentaa vaalennusaineilla, joka pystyy vaalentamaan myös värjättyä hiusta. Käsittelemättömiä hiuksia pystyy jonkin verran vaalentamaan myös hiusvärillä, joka on hellävaraisempi kuin edellä mainittu. Pelkkä hiusvärillä vaalentaminen ei vaalenna kuitenkaan hiusta montaa astetta, eikä sitä voi käyttää värjättyihin hiuksiin, sillä värjätty hius ei värillä vaalene vaan tarvitsee aina vaalennusaineen vaaleamman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Tämä kemiallinen prosessi vaalentaa hiusta muuttamalla väripigmenttejä värittömiksi. Mitä pidemmän ajan hiusten vaalennusaine vaikuttaa, sen vaaleammaksi hiukset muuttuvat. Tummien hiusten vaalentamiseen tarvitaan usein vähintään toinen vaalennuskerta halutun vaalean lopputuloksen saamiseksi. Vaalennuksen jälkeen hiukset voidaan myös värjätä halutulla hiusvärillä, esimerkiksi keltaisuutta tai hiusten lämmintä sävyä voidaan taittaa viileämpään sävyyn.

Hiusalan ammattilainen osaa vaalentaa hiuksia turvallisesti. Kampaajilla on perusteellinen käsitys vaalennustuotteiden toiminnasta, ja he osaavat käyttää niitä turvallisesti. Kotona suoritettu hiustenvaalennus on aina riski, koska kaupasta ostettu vaalennusvalmiste voi olla liian voimakas tarpeeseen nähden.

Hairlekiinin ammattilaiset voivat myös antaa neuvoja siitä, miten hiuksia hoidetaan vaalentamisen jälkeen.

On tärkeää käyttää hellävaraisia shampoo- ja hoitoainevalmisteita hiusten vaalennuksen jälkeen, sillä liian voimakkaat tuotteet voivat irrottaa värimolekyylejä, jolloin väri haalistuu ennenaikaisesti. Ammattilaisemme voivat suositella sinulle erityisiä tuotteita, jotka auttavat pidentämään värin käyttöikää ja pitämään hiukset parhaimman näköisinä.

Miten saada täydellinen vaalea hiusväri?

Täydellisen vaalean hiusvärin saavuttaminen voi olla haastavaa, mutta oikeilla tuotteilla ja tekniikoilla se on ehdottomasti saavutettavissa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä täydellisen vaalean hiusvärin saamiseksi:

  1. Valitse oikea vaalean sävy. Blondin sävyjä on niin paljon, joten on tärkeää valita sellainen, joka sopii ihonväriisi ja yleiseen ulkonäköösi. Jos olet epävarma, on aina parasta kääntyä hiusammattilaisen puoleen.
  2. Käytä laadukkaita hiustuotteita. Kun haluat värjätä hiuksesi vaaleiksi, korkealaatuisten tuotteiden käyttö on tärkeää, jotta vältät turhia vaurioita ja saavutat parhaat tulokset. Tässä on paras kääntyä Hairlekiinin hiusammattilaisten puoleen.
  3. Ole kärsivällinen. Täydellisen vaalean hiusvärin saavuttaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä – älä odota saavuttavasi haluamaasi sävyä yhdessä yössä. On tärkeää, että käytät aikaa ja noudatat ohjeita huolellisesti, jotta vältyt virheiltä. Siirtymää vaaleahiuksiseksi ei kannata toteuttaa yhdellä kampaajakäynnillä. On hyvä varata useampi kampaajakäynti ja siirtyä asteittain vaaleampaan väriin. Vähitellen tehty vaalennus vaurioittaa hiuksia vähemmän kuin kerralla tehty raju muutos.
  4. Hoida hiuksia ja ylläpidä haluttua hiustenväriä säännöllisesti. Kun olet saavuttanut täydellisen vaalean hiusvärin, on tärkeää käsitellä jälkikäteen myös tyvikasvu, jotta haluttu hiusväri säilyy ja näyttää siistiltä. Tämä auttaa varmistamaan, että vaalennetut hiuksesi näyttävät aina hyvältä. Ylläpitääksesi viileämpää ja raikasta hiussävyä, pese hiukset hiustenvaalennuksen jälkeen hopeashampoolla ja hoitoaineella, jotta hiusvärisi pysyy parhaimmillaan. Hopeashampoon violetti väri taittaa keltaista ja kirkastaa hiusten sävyä.

Vinkkejä vaalennettujen hiusten pitämiseen hyvännäköisinä

Kun vaalennat hiuksiasi, on tärkeää pitää niistä erityistä huolta, jotta ne pysyvät hyvännäköisinä. Tässä on muutamia vinkkejä:

  1. Käytä hellävaraista shampoota. Hiusten peseminen liian voimakkailla pesutuotteilla voi kuivattaa niitä. Kuivat ja vaurioituneet hiukset voivat hyötyä siitä, että hiustenpesuväli on hieman pidempi. Vältä kuuman veden käyttöä hiuksia pestessäsi, sillä se voi vahingoittaa niitä entisestään. Jos käytät paljon muotoilutuotteita, pese hiuksesi syväpuhdistavalla shampoolla kerran viikossa tai kerran kuukaudessa, riippuen käytettyjen muotoilutuotteiden määrästä. Hopeashampoo sopii viileän värisille blondeille vaalennetuille hiuksille.
  2. Käytä sävyä ylläpitäviä, hiuksia korjaavia ja kosteuttavia hoitoaineita. Etsi tuotteita, jotka ovat suunniteltu käsitellyille ja vaurioituneille hiuksille. Suosi hiustenpesun jälkeen kylmää huuhteluvettä, joka sulkee hiussuomuja ja lisää hiusten kiiltoa. Kylmä huuhteluvesi lisää myös hiuspohjan verenkiertoa. Käytä hiustenpesun jälkeen hiusten latvasuojatuotteita ja hiusöljyjä, jotka auttavat ennaltaehkäisemään kaksihaaraisia sekä öljy estää kosteuden haihtumisen hiuksista.
  3. Ole varovainen hiusten lämpökäsittelyn kanssa. Jos sinun on pakko käyttää hiustenkuivaajaa tai muotoilurautaa, varmista, että käytät lämpösuojasuihketta etukäteen ja vältät korkeita lämpötiloja. Anna hiusten kuivua luonnollisesti ilmakuivaksi aina kun mahdollista sen sijaan, että käyttäisit fööniä.
  4. Leikkauta hiukset säännöllisesti. Tämä auttaa pääsemään eroon vaurioituneista tai kaksihaaraisista latvoista ja pitämään hiuksesi terveenä ja hyvinvoivina.
  5. Käytä säännöllisesti tehohoitokäsittelyjä. Vaalennetut hiukset ovat erityisen alttiita vaurioille, joten säännölliset tehohoitokäsittelyt ovat välttämättömiä. Etsi proteiinia tai keratiinia sisältäviä hoitoja, sillä ne voivat auttaa vahvistamaan ja korjaamaan hiusta. Tee hoito vähintään kerran viikossa tai vielä parempi, jos käytät sitä hoitoaineen tilalla joka kerta, kun peset hiuksesi.

Varaa aikasi hiustenvärjäykseen – Hairlekiinin parturikampaajat ympäri maan palvelevat sinua.
Varaa aikasi lähimpään Hairlekiiniin!

Lue myös nämä