HIUSTEN VAALENNUS KOTONA VAI KAMPAAJALLA?

Julkaistu

Hiusten vaalennus on hiuksille kuormittava operaatio. Sitä harvoin kannattaa tehdä harkitsematta. Erityisesti hiusten kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota ennen vaalennusta. Ovatko hiukset jo valmiiksi kuivat tai muutoin huonovointiset? Vaalennus kannattaa tehdä aina kampaajalla, joka ammattilaisena osaa varmistaa hiustesi parhaan mahdollisen hoidon.

Hiusten kotivaalennus saattaa usein kuivattaa hiuksia kohtuuttoman paljon ja hiuksiin voi jäädä kellertävää sävyä. Usean asteen vaalentaminen onkin syytä tehdä ammattilaisella, jotta voit luottaa siihen, että lopputulos on onnistunut.

Tummien hiusten vaalennus

Tummien hiusten vaalennus mietityttää usein. Kuinka paljon vaaleammaksi saan hiuksiani? Millainen lopputulos vaalennuksella saadaan? Voiko tummat hiukset vaalentaa kerralla? No, kerralla hiuksia ei välttämättä saa vaaleiksi, vaan vaalennuskäsittelyitä saatetaan todennäköisesti tarvita useampia. Tummien hiusten vaalennus onnistuu parhaiten kampaajalla.

Kun haluat hiuksiisi vaalennuksen, varaa aika kampaajalle

Kotona tehty vaalennus voi myös epäonnistua, ja sen jälkeinen kampaajareissu voi olla työläämpi ja sitä myöden kalliimpi kuin hiusten vaalennus kampaajalla alun perin. Näin kotona tehdyn vaalennuksen taloudellinen hyöty voikin mennä yllättäen pakkasen puolelle.

Mikäli haluat kuitenkin vaalentaa hiuksesi itse kotioloissa, suosittelemme ainakin ensin kokeilemaan luonnollisia vaalennuskeinoja. Ne ovat hiuksillesi hellävaraisempia. Moni näistä luonnollisista hiusten vaalennukseen sopivista aineista löytyy todennäköisesti jo nyt ruokakaapistasi, kuten sitruunamehu, hunaja ja etikka. Näiden kohdalla haasteena voi kuitenkin olla esimerkiksi oikean sekoitussuhteen ja vaikutusajan löytäminen. Vaikutusteho on myös huomattavasti matalampi.

Suosittelemme, että halutessasi vaalentaa hiuksiasi, ota yhteys kampaajaan. Kampaaja tarkistaa hiustesi kunnon ja pitää huolen, että hiukset voivat hyvin vaalennuksen jälkeenkin. Voit aina varata ajan parturi-kampaamoihimme, joissa alan ammattilaiset tekevät työtä hiustesi hyvinvoinnin eteen.

Lue myös nämä