Hiusten kasvatus – hyvä muistaa, kun haaveilet pitkistä hiuksista

Julkaistu

Leikkautitko lyhyeksi ja nyt kaduttaa?

Tuttu tarina.

Pitkä tukka on päätetty hiustrendien innoittamana tai vaihtelun virkistämiseksi pätkäistä lyhyempään malliin, mutta pitkiä hiuksia tuleekin äkkiä ikävä.

Toiset taas tuumaavat, että lyhyet hiukset ovatkin juuri se oma juttu, kumma etten aiemmin tätä keksinyt!

Tai kenties lyhyt on aina ollut itselle istuvin ilme, mutta nyt hiusten kasvatus lyhyestä pitkäksi vaikuttaakin hyvältä ajatukselta.

Oli lähtötilanne mikä tahansa, hiusten kasvatus voi tuntua pitkältä ja piinaavalta, eritoten jos lähdetään liikkeelle superlyhyistä hiuksista.

Kasvatuksen ei kuitenkaan tarvitse olla kurjaa.

Kuinka nopeasti hiukset kasvavat? Voiko siihen vaikuttaa?

Hiukset eivät kasva hetkessä.

Keskimääräisesti hiukset kasvavat kuukaudessa noin sentin, mutta kasvunopeus on yksilöllistä.

Geeneissä on myös se, kuinka pitkiksi hiukset ylipäätään voivat kasvaa.

Jokaisella on oma luonnollinen hiustensa pituus, joten kaikkien ei ole mahdollista saada välttämättä niin pitkiä, saati tuuheita hiuksia, kuin toivoisi.

Ei silloinkaan, vaikka hiuksia kasvattaisi vuositolkulla.

Oli oma pituus sitten minkä mittainen tahansa, hiukset saa näyttämään terveiltä ja mahdollisimman runsailta, kun ohuet, huonot latvat on leikattu pois, malli on oikea ja hoitotuotteet ovat hyvät.

Käy kampaajalla leikkauttamassa hiuksiasi tasaisin väliajoin

Hiusten kasvun nopeuttaminen ei leikkauksella itsellään ole mahdollista, sillä hius kasvaa juuresta.

Säännöllinen leikkaus kuitenkin pitää huolen, etteivät latvat haperru, jolloin hiukset saavat jatkaa kasvua hyväkuntoisina.

Hiusta ei siis kannata päästää kasvun toivossa liian pitkäksi ja huonokuntoiseksi, vaan parempi on pätkäistä pituudesta pois useammin ja vähemmän kerralla.

Lyhyestä mallista kasvattaessa kannattaa käydä kampaajalla 5 – 7 viikon välein, jotta mallissa saadaan säilytettyä hyvä muoto. Jos kyseessä ovat pidemmät hiukset, riittää latvojen leikkaus noin 3 kuukauden välein.

Samalla kun käyt kampaajalla, hiuksillesi voidaan tehdä tehohoito ja päivittää tilanne siltä osin, missä kasvatuksessa mennään ja milloin hiuksia olisi hyvä seuraavaksi tulla siistimään.

Kampaaja voi myös neuvoa, miten hiuksia voi laittaa ja muotoilla eritoten silloin, kun tukka näyttää niin sanotusti muodottomalta.

Sebastian Professional Dark Oil 95ml

Hanki hyvät hoitotuotteet

Oli kasvatus kesken tai pitkät hiukset jo saavutettu, on niiden terveydestä hyvä pitää huolta.

Kaappiin kannattaa hankkia omille hiuksille sopiva

  • shampoo,
  • hoitoaine,
  • hiusnaamio tai
  • hiusöljy.

(Hairlekiinin liikkeissä on aina tarjolla laadukkaita tuotteita, joista löydät tarpeisiisi ne parhaimmat.)

MoroccanOil Treatment hoitoöljy
Kérastase Blond Absolu

Myös elämäntavat heijastuvat hiuksiin.

Esimerkiksi stressi ja muut elämänvaiheet sekä huono ravinto voivat vaikuttaa hiusten lähtöön ja yleiskuntoon. Katsomme mielellämme kanssasi hiustesi tilanteen ja suunnittelemme hiusten kasvattamisen siten, että se olisi sinulle mahdollisimman mieluisa prosessi.

Kärsivällisesti kohti pitempiä hiuksia

Maltti on valttia, kun hiusten kasvatus on edessä. Meiltä voit aina kysyä erilaisia vinkkejä hiusten kasvatukseen.

Esimerkiksi kerrostetusta hiusmallista, siilistä tai polkasta kasvattaminen ovat tilanteita, joihin moni kaipaa ammattilaisten neuvoja ja otteita.

Kerromme myös mielellämme, millaisia hiusten kasvatus ennen ja jälkeen -kokemuksia asiakkaillamme on ollut, kun olet itse käynnistämässä kasvatusprojektia!

Hiusten kasvattaminen ja samalla niiden pitäminen terveinä sekä hyvännäköisinä silloinkin, kun meneillään on se ”ikävä välivaihe”, sujuu mukavammin Hairlekiinin tuotteita ja palveluja apuna käyttäen.

Varaa tästä aika lähimpään liikkeeseen.

Lue myös nämä