Hetki tietoista läsnäoloa

Julkaistu

Lienet kuullut elämäntaito-oppaiden vinkkejä, kuinka tietoista läsnäoloa olisi elämänmenon kiireiden keskellä hyväksi harjoittaa. Tietoisuus ja läsnäolo tekevät asioista miellyttävämpiä, liennyttävät stressiä, luovat muistoja ja johtavat levolliseen flow-tilaan.

Tiesitkö, että tietoista läsnäoloa voi harjoittaa myös hiuksia pestessä?

Ranskalainen klassikkomerkki Kérastase on nimittäin kehittänyt shampoonsa sellaisiksi, että niitä käyttäessä uppoutuu väistämättä rauhoittavaan kylpylätunnelmaan. Tämä johtuu siitä, että Kérastasen shampoot eivät itse asiassa ole pelkästään shampoita, vaan shampookylpyjä, jotka puhdistavat hiukset ja hiuspohjan hellävaraisesti.

Kérastasen shampookylpy puhdistaa hiukset kuormittamatta niitä. Jokaiselle hiustyypille löytyy sopiva shampookylpy eri hoitolinjavaihtoehdoista. Siten hiusta voidaan samalla valitun hoitolinjan mukaan esimerkiksi rakennevahvistaa, ravita tai tuuheuttaa.

Shampookylvyn hellävaraisuuden vastakohdaksi voi luonnehtia hiusta kuormittavan shampoolaadun, joka voi haalistaa väriä, kuivattaa ja takuttaa hiuksia ja jopa aiheuttaa erilaisia hiuspohjan oireita. Shampookylpy sen sijaan puhdistaa hiukset ja hiuspohjan hellävaraisesti kahden eri vaiheen avulla, jolloin hiukset ja hiuspohja eivät rasitu.

Kuinka kaksivaiheinen shampookylpy toteutetaan?

Shampookylvyn aikana tuote vaahdotetaan kahdesti, jolloin hiukset puhdistuvat hellävaraisesti ja jäävät ilmavan tuntuisiksi.

ENSIMMÄINEN VAIHE

1. Kastele hiukset normaaliin tapaan vedellä ja annostele pieni määrä hiuksillesi sopivaa Kérastase-shampookylpyä, hieraise tuoteannos notkeaksi kämmeniesi välissä ennen hiuksiin viemistä.

2. Vaahdota tuote hieroen hiuspohjaa sormenpäillä. Shampookylvyn ensimmäisessä vaahdotuksessa tuote ei vaahtoa kovin voimakkaasti, koska se liuottaa hiuksista ja hiuspohjasta ensiksi sellaisia aineita ja likaa, jotka hillitsevät tuotteen vaahtoavuutta.

3. Huuhtele hiukset lyhyellä huuhtelulla.

TOINEN VAIHE

1. Annostele uudelleen pieni määrä shampookylpyä ja vaahdota hiuspohjaa hellästi hieroen.

2. Huuhtele huolellisesti. Liikuttele hiuksia huuhtelun aikana, jotta saat kaiken tuotteen pois hiuspohjasta.

3. Viimeistele kylpy sopivalla Kérastase-hoitoaineella tai tarvittaessa hemmottele hiuksesi vielä Kérastase-hiusnaamiolla.

Shampookylvyn jälkeen hiukset tuntuvat ilmavan puhtailta. Kylvyn hellävaraisuus huolehtii, ettei hius muutu pesussa alttiiksi vaurioille, kuten kuivuudelle, katkeilulle ja värin haalistumiselle.

Shampookylvyn täyteläinen vaahto ja Kérastasen lempeän ylellinen tuoksumaailma rauhoittaa kiireisen päivän jälkeen ja upottaa hetkeksi keskittymään ainoastaan aistikokemuksiin, pehmeään vaahtoon ja hiusten läpi valuvaan veteen. Tietoista läsnäoloa parhaimmillaan!

Psst… Kuvituksen malleina ovat Kérastase Bain Satin 1, Aura Botanica Bain Micellaire & Discipline Bain Fluidealiste -shampookylvyt <3

– Eveliina

Lue myös nämä