HALUTUIMMAT HIUSTYYLIT VUONNA 2022 – MITÄ KAMPAAMOTUOLISSA PYYDETÄÄN TÄNÄ VUONNA?

Julkaistu

Hairlekiinin hiusalan ammattilaiset kertovat millaiset hiustyylit ovat pyydetympien listalla tänä vuonna. Yhtä paljon kuin vuoden alkuun kuuluu perinteiset trendikatsaukset niin uusi vuosi saa ihmiset uudistamaan ja ehostamaan myös itseään. Mutta minkälaisia hiustyylejä halutaan juuri nyt?

Pandemia vaikutti kaikkiin trendeihin valtavalla voimalla, niin myös erilaisiin kauneus- ja hiustrendeihin. Karanteenityylin rentous ja huolettomuus on pikkuhiljaa väistymässä, mutta luonnollisuus pitää yhä pintansa.

Hiusväreissä luonnolliset sävyt ovat yhä suosiossa, mutta nyt pyydetään myös enemmän kontrastia esimerkiksi voimakkaammilla ja paksuilla raidoilla. ”Dualipamainen” vaalennettu otsatukka tai raidat kasvojen vierellä on nyt etenkin nuorempien naisten toiveissa. 90-lukulainen tyylihuippu oli viime vuonna, mutta vaikutteita nähdään tänäkin vuonna, mutta monien trendien osalta siirrytään jo ajassa eteenpäin.

2000-luvun hiustyylit edelleen vahvassa nousussa

Joko olit juuri päässyt yli rikotuista hiusmalleista ja ohuista kulmakarvoista? Vuonna 2022 näitä nähdään katukuvassa enemmän ja enemmän. Vaikka tyylit toistuvat vuosikymmenien välillä, ne kuitenkin myös uudistuvat matkan varrella ja uusi sukupolvi tuo aina oman vaikutuksensa. Sovella siis rohkeasti trendejä omaan tyyliisi sopien. Jos esimerkiksi kauttaaltaan voimakkaasti kerrostettu hiustyyli ei tunnu omalta, voit kokeilla ensin kevyemmin – esimeriksi otsahiusten kerrostamista.

Niin sanottu Y2K-muoti on palannut ja se nähdään jälleen myös hiustyyleissä. Muistat varmasti vielä Jennifer Anistonin 2000-luvun alkupuolelta tutut, upeasti kerrostetun, kasvoja kehystävän hiustyylin? Tämä klassikko on tekemässä tuloaan jälleen 00-trendien myötä.

Vuoden 2022 hiustyylien kuumimmat jutut ovat:

  • Kerrostukset ja kasvoja kehystävät hiukset
  • Otsatukka (myös kerrostettuna)
  • Olkapäämitta eli niin sanottu pitkä polkka
  • Paksut raidat, highlightit ja kontrastit hiusväreissä
  • Keskijakaus
  • Curtain bangs eli verho-otsis

”Sotkuisen” kotilookin vastatrendinä nousussa on myös sliipatummat tyylit, kuten geelikammatut tiukat kampaukset ja erilaiset niskanutturat. Samaan aikaan nousussa on myös klassiset ja vanhan ajan tyyliset pehmeät ja ylelliset kiharat.

Kiharatyyliin liittyen myös viime vuonna hitiksi noussut curtain bangs eli verho-otsis jatkaa voittokulkuaan. Pitkä otsatukka kiharretaan ilmakihartimella, suoristusraudalla tai lämpörullalla verhomaisesti kasvojen sivuille.

Hiusväreissä luonnollisuus on valttia, mutta villimpiäkin kokeiluja voi tehdä. 00-tyyliin voi kokeilla lämpimiä sävyjä mahonkia ja tumman lilaa. Huomaamattomat raidat, jotka elävöittävät luonnollisen sävyistä tukkaa on myös aina muodissa.

Mikä hiustrendi voisi inspiroida sinua tänä vuonna? Hairlekiinin ammattitaitoiset ja kokeneet kampaajat auttavat mielellään valitsemaan juuri sinulle sopivia tyylejä ja sävyjä.

Varaa aika kampaamoon tästä.

Lue myös nämä