HÄÄKAMPAUS JA MORSIUSKAMPAUS: PARHAAT VINKIT SUUNNITTELUUN JA VALMISTAUTUMISEEN

Julkaistu

Hääpuku, meikki ja hääkampaus tulevat ikuistetuksi niin muistoihin kuin moniin valokuva-albumeihin. Siksi ne suunnitellaan ja toteutetaan huolella. Morsiuskampauksen tulee olla juhlava, kantajansa näköinen ja kestää koko päivän.

Morsiuskampauksen ominaisuudet

Olipa hääkampaus sitten pitkille tai lyhyille hiuksille, juhlava tai rento, monimutkainen tai yksinkertainen, on yksi asia varmaa – kukaan ei halua, että oma hääkampaus on epäonnistunut. Hyvä morsiuskampaus onkin:

  • Sinun näköisesi. Hääpäivä on sinun päiväsi, ja kampauksen pitää olla sellainen, jota ihailet peilistä hääjuhlan aikana, sekä valokuvista jälkikäteen. Jos et itse ole tyytyväinen hääkampauksen tyyliin, latistaa se fiilistä ikävästi. Älä siis valitse kampausta uusimpien trendien tai jonkun muun odotusten mukaisesti, vaan rehellisesti oman mielesi mukaan.
  • Juhlava. Tämä voi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Jos et pidä liian isoista ja monimutkaisista kampauksista, saa juhlavan kampauksen saa kuitenkin tehtyä myös hyvin yksinkertaisilla asioilla. Kun hiukset käsitellään kiiltäviksi, kiharretaan hieman, suoristetaan tai kammataan sileäksi nutturaksi ja koristellaan kukilla, on morsiuskampaus jo arjesta poikkeava ja juhlava.
  • Kestävä. Hääkampaus tehdään yleensä jo hääpäivän aamuna, ja sen tulee kestää vaatteiden vaihdot, häävieraiden halaukset, hunnun laitto, mahdollinen huono sää sekä tietysti illan muuvit tanssilattialla. Hääkampauksen a ja o on siis hyvät pohjatyöt, laadukkaat aineet ja jämäkkä kiinnitys.

Millainen hääkampaus sinulle sopii?

Hääkampaus suunnitellaan oman hiusmallin, hiustyylin ja pituuden, kasvojen muodon sekä mieltymysten, häiden tyylin ja hääpuvun sekä asusteiden mukaan.

Usein ennen varsinaista hääpäivää tehdään koekampaus, jolloin saatte yhdessä kampaajan kanssa suunniteltua juuri sinun näköisesi ja tyylisesi morsiuskampauksen, eikä lopullista muotoa tarvitse enää arpoa itse hääpäivänä.

Alla luettelemme muutamia yleisimpiä hääkampausmalleja inspiraatioksi pohdintaasi.

Hääkampaus – pitkät hiukset

Pitkät hiukset mahdollistavat monenlaisia hääkampauksia. Ne voi koota ylös palmikoille ja nutturalle, kihartaa osin tai suoristaa sileäksi. Kampauksen voi myös pitää puoliksi tai kokonaan auki. Hääkampaus hiukset auki onkin suosittu, kaunis ja luonnollinen tyyli, joka sopii erityisen hyvin pitkille ja paksuille hiuksille.

Hääkampaus – lyhyet hiukset ja puolipitkät hiukset

Myös lyhyet ja puolipitkät hiukset taipuvat kauniiksi hääkampauksiksi. Niihin voi laittaa nutturan hiuslisäkkeiden avulla, ne voidaan kihartaa tai käsitellä kauniille laineille, tehdä palmikoita, vetää coolisti otsalta taakse muotoilutuotteilla, tai koristella asuun sopivin kukkasin.

Hääkampaus – nuttura

Nuttura on erittäin suosittu morsiuskampauksen malli. Sen voi toteuttaa sileänä tai kiharaisempana ja ilmavana. Sen paikka voi myös olla joko ylempänä takaraivolla tai alhaalla niskassa, mikä on yleisin häänutturan sijainti.

Hääkampaus – huntu

Jos sinulle tulee huntu, kerro siitä kampaajalle heti koekampauksessa. Aina parempi, jos saat hunnun mukaasi ja voitte jo valmiiksi kokeilla, miten kampaus toimii hunnun kanssa ja ilman.

Rento & yksinkertainen hääkampaus

Morsiuskampaus voi olla samaan aikaan juhlava sekä rento. Poninhäntä, nuttura ja erilaiset palmikkokampaukset sekä hääkampaus hiukset auki voidaan toteuttaa boheemisti, morsiamen luonteen ja tyylin mukaan. Tämän päivän hääkampaus ei ole etiketteihin kangistunut, vaan voi olla puhtaasti kantajansa näköinen.

Kuinka valmistautua ja hoitaa hiuksia ennen hääjuhlaa?

Hiusten hoito, hiusnaamiot ja hellävarainen harjaus kannattaa ottaa tavaksi hyvissä ajoin ennen hääjuhlaa. Näin hiukset ovat terveen näköiset ja sileät hääpäivänä. Jotta hääkampaus onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, keskustele kampaajasi kanssa hiustenpesun ajankohdasta ennen hääkampauksen laittoa. Hiustenpesu vaikuttaa hiusten muotoiltavuuteen, ja siten koko kampauksen lopputulokseen.

Hiusten värjäys tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen hääpäivää. Näin mahdolliset hiusvärit otsasta ja niskasta ehtivät peseytyä pois, ja hiusväri näyttää luonnollisemmalta, kun se on ehtinyt irrota päänahasta ja tyvestä hieman. Jos värjäys epäonnistuu tai väri ei miellytä, on vielä aikaa korjata asia.

Samoin hiusten leikkausta ei kannata tehdä juuri ennen häitä. Kampaajan on usein helpompi käsitellä hieman kuivempia, kuin juuri leikattuja latvoja.

Ei silti ole syytä stressiin. Hyvä kampaaja loihtii laadukkailla tuotteilla näyttävän ja kestävän hääkampauksen, vaikket olisi ehtinyt valmistautua itse etukäteen.

Jos aika hääkampaukseen on vielä varaamatta, varaa aika hääkampaukseen lähimmästä Hairlekiini-kampaamostasi!

Upeaa hääjuhlaa, upean hääkampauksen kera!

Lue myös nämä